web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Hliníkové okná a dvere

Autor: admin - aug• 26•2013

hlinikove-dvere-ostrava Pri rekonštrukciu panelových domov alebo starších rodinných domov ľudia často siahajú po plastových oknách. Oproti pôvodným, ešte socialistickým, oknám zo zle vysušeného dreva, kde zo všetkých strán fučalo a zatekalo, je to iste krok vpred. Ale sú tu aj iné možnosti, ako nahradiť staré okná a dvere kvalitnými výplňami s dlhou životnosťou. Sú tu moderné hliníkové okná a hliníkové dvere.

Moderné hliníkové systémy nemajú nič spoločné so starými oceľovými dverami s hliníkovým obkladom, cez ktoré zima prenikala do domu. Hliníkové dvere a okná sú konštruované ako viackomorové systémy, vyplnené tepelnou izoláciou a osadené izolačným dvojsklom alebo trojsklom s veľkým tepelným odporom, čo spolu dokáže ušetriť nemalé množstvo tepla a tým aj peňazí.

Tesnia a izolujú

Okná a dvere sa často používajú, preto patria k najnamáhanejším stavebným prvkom. Ak ich nechcete meniť každú chvíľu, mali by ste skutočne používať kvalitné okná a dvere. Práve takýmito sú hliníkové okná, ktoré majú výrazne vyššiu tuhosť než plastové alebo drevené okná. Ale na rozdiel od nich nepotrebujú povrchovú ochranu, pretože hliník nepodlieha poveternostným vplyvom, ako drevo, plast či oceľ.

Odolnosť voči korózii

Dobrá životnosť aj vo vlhkom prostredí predurčuje hliníkové systémy na použitie pre zimné záhrady na ochranu kvetov pred mrazom a snehom. Mokrý sneh v zime môže svojou vysokou hmotnosťou poškodiť menej odolné konštrukcie, toto sa ale hliníkových systémov netýka.

hlinikove-dvere-ostrava

Ďalším využitím hliníkových systémov sú interiérové hliníkové steny (priečky) napríklad v reštauračných prevádzkach. Alebo v nákupných centrách je možné nimi rozdeliť rozsiahle plochy na menšie predajné jednotky pri zachovaní bezpečnosti.

Hliníkové fasády

Použitie hliníka, ako vysokoodolného materiálu na fasády, je známe už z minulosti. Prakticky bezúdržbovosť je to, prečo sú hliníkové fasády také obľúbené. Variabilnosť a prispôsobenie sa požiadavkám staviteľa, to je hlavná devíza. Možnosť vložiť do fasády okná či dvere a prevedenie so skrytým rámom okien robia z hliníkových fasád moderný systém, ktorý dá budove štýl a pritom zachová dobré presvetlenie vnútorných priestorov.

Ak uvažujete o novej stavbe či rekonštrukcii tej súčasnej, uvažujte o hliníkových systémoch.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.