web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Google nabáda užívateľov na drogy

Autor: admin - jan• 13•2014

Možno sa vám zdá nadpis tohto článku bulvárny, ale neklame. Technológia, ktorá ma ľuďom pomáhať vo vyhľadávači Google rýchlejšie nájsť to, čo hľadajú, takzvaný „našepkávač“, totiž pomáha ľuďom nájsť drogy. Buďte bez obáv, nikde nepíše „zoberte drogy“, ale má to svojský googlovský spôsob.

Našepkávač funguje tak, že do vyhľadávacieho políčka dopĺňa slová a frázy, vychádzajúce z toho, čo ľudia cez google hľadajú najčastejšie. Predpokladá sa, že asi hľadáte to, čo už hľadali iní pred vami, teda stádovitý efekt. Výhodou pre vás je, že nemusíte dopisovať celý text pre hľadanú frázu, jednoducho prejdete šipkou na klávesnici na vybraný našepkaný výraz a stlačením klávesy Enter dostanete výsledky.

Takže keď si otvoríte stránku google.sk a začnete písať kde zohnať, tak dostanete našepkané podľa nasledovného obrázka:

kdezohnat

Môžete si vybrať zo skutočne veľa možností 😉

Táto našepkávacia technológia môže byť šikovným pomocníkom najmä laického užívateľa internetu, no občas to môže skončiť vcelku zaujímavým výsledkom. Takého, ako na uvedenom obrázku, alebo ako sa prevalilo internetom nedávno, kedy na hľadaný výraz „cigáň nekradne“ google ponúkal (ako vždy pri chybnom zadaní hľadania) „chceli ste hľadať cígáň kradne“. Pár dní po medializácii tejto „pikošky“ sa z googla záhadne stratila…

Občas mi táto multi-kulti politická korektnosť naozaj ide na nervy. Tak ako právnici hovoria, že neprítomnosť dôkazu neznamená jeho neexistenciu, tak isto to platí o všetkom. To, že sa o niečom nehovorí ešte neznamená, že to neexistuje. Alebo sa tomu hovorí aj pštrosia politika.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.