web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Čas na nové auto

Autor: admin - nov• 28•2016

palubkaMám rád kvalitné veci a používam ich, dokiaľ fungujú. Takže nekupujem svoje vybavenie často, ale každý nákup pre mňa je potom vyššia investícia. Práve pre to, že neberiem prvé, čo mi príde pod ruku, ale uprednostňujem dlhšiu životnosť a vyššiu kvalitu. A práve riešim, že by som mal moje dnes už staršie auto konečne vymeniť za niečo novšie. Alebo radšej úplne nové.

Nákup nového auta silne zaťaží finančný rozpočet malej firmy. Istým riešením môže byť kúpa ojazdeného dvoj alebo trojročného auta, na druhej strane po takých dvoch rokoch aby som zase riešil výmenu auta. Alebo ho používal dlhšie, ale s rizikom častejších opráv a vyšších prevádzkových nákladov. Pravdupovediac nič z toho ma neláka. Hľadal som iné riešenie.

Požičať si v banke by nebol problém, keby som si auto kupoval ako súkromná osoba. Ale pretože by rom radšej mal auto ako firemné, vrátane účtovania jeho prevádzkových nákladov, do úvahy som bral aj leasing. Presnejšie operatívny leasing, pretože mám stabilné príjmy na základe dlhodobých zmlúv a nebudem mať problém financovať vozidlo. A takto získam úplne nové auto. Pri leasingu na štyri roky sa nemusím starať ani len o STK a emisnú kontrolu. Dnes už ani zďaleka nenajazdím toľko kilometrov, ako v časoch, keď som Slovensko aj okolité krajiny brázdieval dvakrát do týždňa. Predsa len internet dokáže ušetriť spústu času a v konečnom dôsledku dovolí viacej zarobiť.

auto

A keď už som študoval leasingové ponuky, narazil som na spoločnosť Hertzlease a vyplnil som formulár pre podanie ON LINE žiadosti. Super je, že na rozdiel od iných leasingových spoločností mi nenútia auto zo spriateleného koncernu, ktoré sa mi nepáči. Sám si vyberiem značku auta aj dobu splácania. A všetky náklady si dám zaúčtovať. Nový rok už začnem s novým autom. Tvrdá práca v poskytovaní služieb cez internet prináša svoje ovocie.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.