web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Bezlepkový Nitran

Autor: admin - máj• 20•2013

Bezlepkový Nitran Nedávno sa u nás s jednou návštevou objavila saláma. My salámy nekupujeme, takže o nich ani nemám prehľad, to sa rovno priznám. O to viac som bol prekvapený, keď som si prečítal štítok na tento saláme. Nitran, bezlepkový. Trošku to vo mne heklo. Saláma bez lepku? Teda mäsový výrobok bez múky?

Prečo ma to zarazilo? Pretože si myslím, že je rozdiel medzi pekárenským a mäsovým výrobkom. A múka, ktorá obsahuje lepok, patrí do pekárenských výrobkov a do mäsových patrí mäso. Nie len preto, aby ľudia chorí na celiakiu nemali obavy z konzumácie mäsa alebo salámy, ale preto, že mi to tak pripadá normálne.

Zrejme aj firme Tauris, výrobcovi Nitrana. Je dobre, že sa nájdu výrobcovia a výrobky, kde je všetko v poriadku. Čo už nie je v poriadku, že ľudia sú už tak ztumpachovaní, že výrobca musí na svoj výrobok napísať, že to je poctivá potravina a nie pančovaná. To sme si už naozaj tak zvykli na šmejdy v obchodoch, to je nám naozaj jedno, čo do bruchá hádžeme? To je nám jedno, čo to robí s naším telom?

A aké potraviny kupujete vy?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.