web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Ako udržať psa na pozemku

Autor: admin - feb• 03•2016

dogTúto otázku som riešil, keď som zvažoval, že na celkom veľkom pozemku využijem na jeho stráženie pomoc psa. Nechcem psa uväzovať na reťaz. Jednak sa mi to nepáči a jednak pes na reťazi nemôže efektívne strážiť pozemok, keď sa nemôže pohnúť. A prípadný zlodej si musí dať pozor akurát na dĺžku reťaze, štekajúci uviazaný pes nepredstavuje nijaké nebezpečie. Našťastie aj pre riešenie môjho problému existuje efektívne riešenie.

Pes potrebuje voľný pohyb a musí mať možnosť sa prebehnúť. Jednak pre svoje zdravie a jednak iba tak môže zabezpečiť celý rozľahlý pozemok pred prípadnými nenechavcami. Ohrada okolo pozemku je dobrá vec, ale kedykoľvek môže byť plot poškodený. Či už zlodejmi alebo aj lesnou zverou, keďže jedna jeho časť smeruje k lúke a neďalekému lesu. A hoci verím, že aj môj nový pes bude dobre vychovaný a poslušný, netúžim po tom, aby sa dostal z pozemku a voľne pobehoval, či už po lúke alebo po dedine a zbytočne obťažoval susedov.

Našiel som stránku, kde ponúkajú rádiové oplotenie pozemku. Jeho súčasťou je aj elektronický obojok pre psa. Na stránke majú veľký výber s ohľadom na veľkosť psa aj veľkosť ohradeného pozemku a myslím si, že v najširšom sortimente na internete. Bezkonkurenčné sú aj ceny a k tomu odoslanie tovaru do 24 hodím na moju adresu. Špičková ponuka.

vlciak na snehu

Po obvode pozemku natiahnem drôt, do ktorého pustím signál zo základnej jednotky. Keď sa pes priblíži k hranici pozemku, jemný signál v obojku ho upozorní, že tam nemá čo robiť. Pri ešte väčšom priblížení je signál intenzívnejší, no neubližuje mu. Šikovný pes rýchlo pochopí, že tam nemá čo robiť. Navyše vhodným umiestnením drôtu takto virtuálne ohradím aj zeleninový záhon, aby som sa nemusel báť, že mi pri svojich hrách na záhrade znivočí úrodu paprík a paradajok.

Rádiové oplotenie dá môjmu štvornohému kamošovi dostatok slobody a súčasne mne istotu, že pes pozemok neopustí a neublíži ani sebe ani iným.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.