web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Už viem, prečo nepozerám televízor

Autor: admin - aug• 10•2016

V záujme zlepšovania svojho psychického zdravia som sa rozhodol pred rokmi prestať pozerať televízne spravodajstvo a čítať dennú tlač. Týždenníky a iné vraj spoločenské magazíny som nečítal už dávno. A nedávno som prestal úplne pozerať slovenské televízne stanice, ak nerátam občas niečo na STV2. Komerčné výplachové stanice mi naozaj nechýbajú. Prečo to robím, to som si nedávno pripomenul jedným zážitkom.

Bol pekný deň, tak som sa rozhodol, že ho strávim na bicykli v prírode. Deň ubiehal krásne, počasie prialo. Slnko pekne svietilo, vietor nebol takmer žiadny, skrátka ideálny čas na výlet na bicykli. A na takom výlete človek aj vyhladne. Vedel som o jednej vychýrenej reštaurácii v jednej dedine, kde si každý pochvaľuje chuť jedla. Tak som tým smerom zamieril aj ja.

Privítala ma krčmárka, ponúkla dostupné jedlá a kým môj obed pripravila, ostal som v jedálni len ja a zapnutý televízor. Zo svojho miesta som ho pre ozdobný drevený luster nevidel, zato som ho dobre počul. Markíza práve prerušila program uputávkami na iné svoje programy, prestriedané reklamami. Nevedel som sa v tej chvíli rozhodnúť, čo je väčšia hovadina. Či tie programy, na ktoré lákajú divákov, alebo stupídne reklamy na ešte stupídnejšie služby a tovary, ktoré sa snažia úbohým Slovákom nanútiť.

Jedol som svoj obed a počúval tú znôšku nezmyslov, ktoré ja doma nemám, lebo tieto TV stanice nesledujem. A ľutoval tých, ktorí to pozerajú, a ešte k tomu dobrovoľne! A uvedomil som si, aký som šťastný človek, že to nemusím počúvať a pozerať každý deň. Ako blahodárny vplyv na mňa má moje rozhodnutie začať ignorovať spravodajstvo osobitne a slovenské televízie všeobecne. Spravodajstvo už dávno neprináša správy, okrem tých poplašných, a informácie nahradili dezinformácie. Osobnosti zastúpili umelé inteligencie v podobe predajných celebrít. A čo si mám kúpiť viem aj bez toho, aby mi agentúry natláčali svoj brak za premrštenú cenu, ktorú platia ovce nákupom propagovaných vecí. Hnus.

Dojedol som svoj fajný obed a s úľavou opustil reštauráciu aj s jej televízorom. Vysadol som na bicykel a pokračoval vo výlete. Takéto TV programy nech si pozerá kto chce.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.