web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Už aby bola zase zima

Autor: admin - máj• 16•2016

ski Vždy som mal rád leto a teplo. A hoci môj kamarát hovorieva, že má radšej zimu, lebo do nej sa vie vždy obliecť, na rozdiel od tepla, do ktorého sa nedá vyzliecť, ja som trval na svojom. Dokonca aj športy som mal rád tie letné. Čo sa zmenilo, že píšem v minulom čase?

Znova som objavil lyžovanie. Kedysi dávno som lyžoval, to som ešte študoval na vysokej škole a mal som obrovskú výhodu. Okrem toho, že na škole fungoval klub, zaoberajúci sa mojím technickým hobby, na internáte som býval s jedným juniorským šampiónom v lyžovaní. A za mestom fungoval lyžiarsky areál s niekoľkými vlekmi. Spojením týchto dvoch faktorov a množstvo voľného času cez víkendy sa zo mňa vtedy stal lyžiar.

lyziar

Bolo to priveľmi jednoduché na to, aby som túto šancu naučiť sa lyžovať nevyužil. Spolužiak sa ponúkol, že ma naučí nie len zjazdy a slalom, ale aj vedieť sa vyviezť na vleku, bola to kotva pre dvoch. Na internáte sme sa obliekli a obuli si lyžiarky, pretože na vlek sa išlo električkou, ktorej jedna zastávka bola neďaleko nášho internátu a konečná na stanici vleku. Lyže sme si hneď po vystúpení nasadili a mohli sme sa vydať hore kopcom, ťahaní motorom lana.

S pomocou spolužiaka som sa bezpečne dostal na vrchol svahu, kde som sa pozorne sledujúc inštrukcie a precvičujúc každý cvik naučil ako tak bezpečne zísť dolu svahom. Postupne som získaval cvik, išlo mi to vždy lepšie a lepšie, prakticky celý koniec zimy a skorú jar som strávil na svahu nad mestom. Keby som to bol vedel skôr, ako ma lyžovanie bude baviť, ukecal by som spolužiaka na tento šport už skôr.

zima

Dnes už pre problémy s kolenom nelyžujem, ale zimu mám opäť rád. Keď mám čas, vyberiem sa na hory, s fotoaparátom v batohu. Popri fotografovaní lyžiarov a ich kúskov na svahu rád fotím aj zimnú prírodu. Je to pre mňa skvelý relax, preto sa už teraz opäť teším, keď krajinu zahalí snehová prikrývka a ja vyrazím fotiť bielu nádheru.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.