web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Pracovný notebook

Autor: admin - dec• 11•2014

lenovo Opäť raz prišiel čas, kedy som sa rozhodol kúpiť si nový notebook. Moje staré Lenovo má predsa len za sebou už tri roky aktívnej služby deň čo deň a niektoré jeho parametre mi dnes už nestačia. Aj software sa medzičasom vyvíja a aj disky sa zapĺňajú najmä fotografiami a filmami. Takže padlo rozhodnutie využiť Vianočné akcie a kúpiť nový stroj. V otázke značky som mal jasno veľmi rýchlo.

Ako som spomínal v úvode, doteraz používam Lenovo ThinkPad, konkrétne SL500. Aj predtým som používal Thinkpad a bol som s ním spokojný. Navyše nejaký ten notebook som tiež dodal svojím zákazníkom ako súčasť dodávky služby pre nich, takže môžem medzi sebou porovnávať rôzne značky. A práve preto som zvolil Lenovo, pretože viem, čo za svoje peniaze dostanem a na legendárnu kvalitu ThinkPad sa môžem spoľahnúť. Neveríte? Tak sa vám teda priznám. Svoj prvý ThinkPad R31 som aj s kufríkom prešiel kolesom auta. Nedopatrením, pre svoju roztržitosť. Kufrík som vymenil, Lenovo pracovalo ešte mnoho rokov ďalej. A keď som sa toho vysokoškoláka po rokoch opýtal, či funguje, tak sa zasmial, že keď začínal študovať, jeho spolužiaci mali nové noťasy rôznych značiek, on „staré“ Lenovo a po rokoch oni zase museli mať nové notebooky, ale on má stále „staré“ Lenovo a stále spoľahlivo funguje.

ThinkPad

Samozrejme že aj pre seba hľadám kvalitný pracovný notebook a hľadám aj cenu, ktorá je mi dostupná. Pre svoje potreby som si vybral Lenovo E540 s full HD displejom, teda zobrazením 1920×1080 pixelov. S matným displejom. Tie lacné lesklé obrazovky, na ktorých musím u zákazníkov občas pracovať, ma už unavujú. A veľké rozlíšenie LCD mi umožňuje lepšie vidieť v Excelovských tabuľkách všetky hodnoty a pri práci na weboch tiež mám lepší prehľad. Alebo si môžem otvoriť vedľa seba dva textové dokumenty. Skvelá Lenovo klávesnica s numerickým blokom je na prácu ideálna.

E540

Výkonný procesor Intel i5 a dostatok RAM hravo spracujú moje fotky zo zrkadlovky a keď príde nový nenažraný software, RAM ľahko rozšírim. Len zvažujem, či pevný disk vymením za SSD disk, ktoré ThinkPad ešte zrýchli, hneď, alebo počkám rok a urobím to potom. Ceny SSD diskov sú dnes už na veľmi dobrej úrovni a aj kapacity sú porovnateľné s klasickými. Navyše SSD disk ešte výrazne predĺži prácu na akumulátor, ktorá bola v prípade Lenovo notebookov ich silnou stránkou.

Ak hľadáte kvalitný pracovný notebook, voľte nákup v spoľahlivom eshope thinkpro.sk.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.