web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Podrazácká Slovenská televízia

Autor: admin - feb• 10•2019

Viete, na čo je televízny program? No samozrejme, že viete. Aby ste vedeli, ktorý deň a o akom čase sa bude vysielať konkrétny program v televízii. Aby ste si mohli robiť svoju robotu, ísť na vychádzku alebo čítať knihu a v stanovenom čase si pustili telku a pozreli si dokumenty alebo obľúbený seriál. Toľko z pohľadu diváka. A z pohľadu vysielateľa? Je to harmonogram, kedy sa má ten-ktorý program vysielať. No to by si RTVS nesmela z televízneho programu robiť trhací kalendár.

Druhú februárovú sobotu večer mal ísť ďalší diel rozpozeraného seriálu. Podľa programu mal začať krátko pred jedenástou hodinou večer. Čo robiť dovtedy? Ja som sledoval športový prenos na Eurošporte, polovička sa venovala obľúbenej knižke. Keď prišiel čas, uvedený v televíznom programe (na internete), prepli sme kanál. A tam namiesto úvodu do aktuálneho dielu seriálu práve bežal záver epizódy!

Skontrolovali sme TV program a hneď mi bolo všetko jasné. Na Eurosporte totiž avizovali presunutie biatlonu zo soboty na nedeľu pre chladné počasie. Nič neobvyklé pri športoch, či už zimných alebo letných, ktoré sa nekonajú v hale a sú závislé na aktuálnom počasí, ktoré sa plánovať nedá. Na rozdiel od televízneho programu.

Takže druhý kanál Slovenskej televízie tiež nemohol vysielať priamy prenos z Biatlonu v USA. Za to v STV nemôžu, že sa podujatie odložilo. Všetko ostatné, čo sa potom udialo, už ale padá na hlavu vedenia RTVS. Jednoducho posunuli program. Seriál začal o dobrú hodinu skôr, a aj o hodinu skôr skončil. Čo tam po nejakom zverejnenom programe, časovom harmonograme.

Normálne by človek čakal, že namiesto vypadnutého športového priameho prenosu STV2 zaradí dokument alebo záznam iného športového podujatia, ktorým vyplní priestor, aby potom plynule naviazala na verejný prísľub časového plánu vysielania.

Neviem, koľkých ľudí v sobotu večer Slovenská televízia nasrala, ale niekto z vedenia by mal dostať mastnú pokutu. RTVS totiž nie je súkromná firma. Ja, ale aj vy, ju platíme. Nie dobrovoľne, ale zákonom stanovenými poplatkami, či sa nám to páči alebo nie. Nemôžeme si vyberať, či ju platiť budeme alebo nebudeme, túto možnosť nám Parlament vzal. U súkromnej televízie jednoducho zruším predplatné, nebudem ju sledovať a nech si s programom robia čo chcú. Ale verejnoprávna televízia mi každý mesiac vyberie z peňaženky pár eur a keď si konečne vo vysielacom pláne nájdeme nejaký pozerateľný program, tak si réžia urobí z plánu holubník.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.