web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Opera aktualizovaná

Autor: admin - dec• 17•2013

opera Nepatrím k ľuďom, ktorí bezhlavo aktualizujú všetok software len preto, že vyšla nová verzia. Pokiaľ programy robia to, na čo ich používam, a robia to dobre, necítim potrebu ich aktualizovať. Novšie verzie síce prinášajú niektoré nové funkcie, ale mnoho ľudí nevyužíva úplne všetko čo v programoch je, ale hlavne, nové verzie zvyšujú nároky na počítač a viac novších verzií software v počítači obvykle znamená spomalenie práce s počítačom. Ďakujem, neprosím.

Takže som aj prehliadač internetových stránok Opera do minulého týždňa používal vo verzii 12.15. Aj keď slovo „používal“ je prisilné, jediné, čo som v ňom mal, bola stránka reklamného systému Google Adsense. Používanie účtu vyžaduje prihlásenie sa do účtu Google (spolu s gmailom, kalendárom, a ostatnými službami). A byť prihlásený trvale do účtu Google je síce snom všetkých sledovačov a obchodníkov s údajmi, ale nemám záujem o „personifikované“ výsledky vyhľadávania, ktoré mi ponúkne nie objektívne výsledky, ale výsledky zoradené podľa mojich „preferencií“, teda podľa toho, čo som (nedávno) hľadal v Googli alebo nebodaj na ktorú reklamu som (nedávno) klikol. Áno, aj toto vyhľadávač Google robí, ak ste to doteraz nevedeli.

Skrátka nechcel som byť trvale prihlásený do svojho Google účtu ani sa každú hodinu prihlasovať a odhlasovať v prehliadači, ktorý používam na prezeranie stránok alebo správu svojich blogov. Preto som na to používal Operu.

Opera-logo

A jedného dňa mi Google do Opery napísal, že používam nepodporovaný prehliadač pre službu Adsense a že teda mi ukáže veľké oné, teda mobilnú verziu prehľadu reklamy. Takže či sa mi to páčilo alebo nie, musel som preinštalovať Operu na verziu 18, aby som sa dostal k plnohodnotným výsledkom reklamy na svojich blogoch.

Takže mi zmizlo klasické menu, všetko je to tak trochu tabletové a celé sa mi to nepáči. Ale monopol nepustí. A tak je moja Opera aktualizovaná.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.