web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Nemilé prekvapenia pri jazde autom? Na čo nesmiete zabudnúť

Autor: admin - jan• 28•2017

turboSpokojný šofér je najlepšou vizitkou automobilovej značky, ktorá mu predala svoj model. V niektorých prípadoch sa táto spokojnosť môže obrátiť proti nemu a nakoniec si užíva pohľad na zaparkované auto. V prvom rade by sa mal každý šofér a majiteľ auta o svojho miláčika poriadne a pravidelne starať. Vymieňať napríklad olej do motora, čím predíde poškodeniu jednotlivých súčiastok. Pokiaľ by niečo zanedbal môže sa ešte spoľahnúť na repas brzdových strmeňov, ktoré v tomto prípade utrpia asi najväčšiu porážku.

Dostupnejšia voľba pre všetky druhy vozidiel

Brzdový systém je v aute veľmi dôležitá vec. Niekedy sa poškodeným týchto prvkov začne auto správať nevyspytateľne a mení smer svojej jazdy. Môže to byť zapríčinené nesúmerným tlakom na brzdové dosky a celý systém sa začne opotrebovávať. Vymeniť takéto zariadenie nie je lacnou záležitosťou a v tých najlepších prípadoch dáte za nový diel cca viac ako sto eur. Lacnejšou a kvalitnou náhradou je použitie opravených súčiastok. Nemusí to byť len motor a brzdový systém podobne sa dá previesť aj kvalitný repas turba. Podstatou zostáva originálna časť, ktorá si prejde vylepšeniami.

Pravidelná údržba je najspoľahlivejšou prevenciou
Znie to možno divne, no aj v takomto priemyselnom odvetví treba dbať na správne dodržiavanie starostlivosti o vozidlo. Vodič by si mal byť toho vedomý už pred samotnou kúpou. Zaobstarať si oleje a mazivá je len jednou z jeho úloh. Cestná premávka je miesto, kde sa stretáva viacero účastníkov naraz. V prípade, že svojou nepozornosťou a zanedbávaním povinností spôsobí ujmu druhej strane, nepomôže mu žiadne vyhováranie. Preto dbajte nielen na bezpečnú jazdu, ale aj starostlivosť o auto. V prípade, že nemáte na to čas, zabehnite do najbližšieho autorizovaného servisu alebo sa informujte na tirshop.sk.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.