web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Nehnuteľnosti najlepšie cez internet

Autor: admin - aug• 04•2015

Dostal som chuť kúpiť si chalupu. Nie, že by som zanevrel na mesto a chcel žiť na dedine, mesto mi zatiaľ celkom vyhovuje. Keď píšem „chalupu“ tak mám naozaj na mysli „chalupu“ a nie rodinný dom. Takú rekreačnú chalupu, kam by som vypadol na víkend alebo aj v v týždni na pár dní, keď potrebujem zrelaxovať, nabrať nových síl alebo si oddýchnuť po skončení náročnej zákazky. Alebo jednoducho chcem nebyť v meste, keď betónová džungľa je na nevydržanie v horúcich letných dňoch, takých, ako nás teraz sužujú. V prírode, v chládku pod stromami, kde počuť namiesto áut vtáky spievať a kde skôr stretnete srnu v lese, ako človeka na ulici.

Zašiel som za kamošom prebrať s ním tento môj nápad, čo mi vŕta posledných pár týždňov v hlave, pri pohári dobrého vína, zajedaného grilovanými dobrotami. Tak nejak som si predstavoval aj svoj budúci relax. Vypočul ma, položil mi pár otázok, na ktoré som si mal sám už dávno odpovedať a nakoniec mi strčil do ruky časopis RealitySK. Sedím v ratanovom kresle, v jednej ruke klobása, v druhej časopis a pozerám na neho s otázkou v očiach, prečo mi to robí? „Najskôr si prečítaj niečo o trendoch v realitách, aké sú novinky v zákonoch, čo ktorá realitka robí najlepšie a potom sa rozhodni, v ktorom regióne by si tú chalupu chcel mať, ako ďaleko tam chceš dochádzať.“

hojdacka

To je fakt, darmo budú nehnuteľnosti Košice za dobrú cenu a v dobrej lokalite, keď mi tam cesta potrvá pol dňa. To zo mňa celý víkendový relax vyprchá počas spiatočnej cesty späť domov. A aj tak sa mi krajina viacej páči pod horami, navyše sú reality Liptova bližšie, veď určite veľakrát sa tam vyberiem, kým si tú správnu víkendovú chalupu kúpim.

zahrada

Vedel som, že urobím dobre, keď sa opýtam kamaráta z branže. Je to realiťák, preto tento časopis nesmie chýbať na jeho stole. Ale najaktuálnejšie ponuky, všetky domy na predaj, sú na sesterskej webovej stránke www.reality.sk. Doma som si v kľude na tablete prezrel najnovšie inzeráty, potom som vo vyhľadávaní vyfiltroval len rekreačné objekty, zúžil som lokalitu a tiež som si určil cenové rozpätie. Bombastické veľkometrážne haciendy ma tentoraz nezaujímajú, hľadám staršie domy s duchom, ale po rekonštrukcii. Výhodou je, že na tomto webe zverejňujú svoje ponuky na domy na predaj viaceré realitné kancelárie, prakticky všetky, ktoré sú združené v NARKS. Odpadá mi nutnosť vyhľadávať si cez google jednotlivých predajcov a prezerať veľa webov. Alebo kontaktovať regionálnych maklérov. Všetko je to pohromade, prehľadne. Keď k tomu pripočítam ďalšie dôležité informácie ohľadne zákonov, trendov, vývoja cien či používaných materiálov, je to web na nezaplatenie.

Rozhodnutie kúpiť dom je dôležitým medzníkom v živote človeka. Preto treba náležitú pozornosť venovať nie len výberu vhodnej lokality, ale aj nehnuteľnosti, ktorá spĺňa všetky očakávania. A dostať odpovede na otázky, o ktorých ani nevieme, že si ich máme klásť. Dobrý partner nám so všetkým pomôže a pri kúpe domu alebo bytu takým stránka www.reality.sk rozhodne je.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.