web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Na čo je dobré registračné sídlo

Autor: admin - aug• 07•2014

O tom, že podnikať ako živnostník je v tomto štáte veľké riziko dnes už nepochybuje hádam nikto. A o možnosti nechať si založiť firmu sro na kľúč špecializovanými firmami už tiež vedia snáď všetci, ktorí už nechcú byť len zamestnancami. Dokonca aj účtovníctvo si už nemusia podnikatelia robiť sami, keď sú na to externé firmy. Ale vedeli ste, že sídlo spoločnosti nemusíte mať len doma alebo v kancelárskej budove v okresnom meste, ale trebárs v Bratislave?

Pri zakladaní vašej novej spoločnosti musíte okrem podnikateľských činností predložiť aj adresu, kde bude mať nová firma svoje sídlo. A doložiť súhlas majiteľa objektu so zriadením sídla firmy. Na tejto adrese vás môže kontaktovať daňový úrad alebo iný kontrolný orgán alebo navštevovať vaši potenciálni zákazníci či nebodaj niektorý nespokojný zákazník. A pri tejto predstave sa vám zrazu môže znepáčiť predstava, že sídlom spoločnosti je obývačka vášho panelákového bytu alebo prístavba rodinného domu na dedine.

Všetky tieto otázky s ľahkosťou vyrieši registračné sídlo, ktoré oddelí vaše súkromie od vášho podnikania a ešte tým získate dobrú adresu. Takže vám doma nehrozia nečakané návštevy v čase, keď chcete s rodinou relaxovať.

Registračné sídlo ale neznamená, že musíte dochádzať desiatky kilometrov do svojej kancelárie. Kľudne môžete pracovať tak, ako ste zvyknutý, napríklad s notebookom na gauči u seba doma. Len pošta vám bude chodiť na adresu registračného sídla, ktorú ste si prenajali. Tu vám každú zásielku nafotografujú, jej obsah naskenujú a vy si cez počítač pozriete, kto vám píše a čo vám zase chce. A môžete z domova odpovedať. Všetky zásielky vám minimálne raz za mesiac prepošlú. Samozrejmosťou je označenie vašej firmy a poštová schránka na mieste registračného sídla tak, ako to vyžadujú úrady.

Založenie spoločnosti s ručením obmedzeným rieši oddelenie vášho osobného a rodinného majetku od toho obchodného a registračné sídlo je služba, ktorou pre seba a svoju rodinu zabezpečíte tiež oddelenie korešpondencie a návštev. Doma sa tak môžete venovať tomu, čo vás baví a nenecháte sa vyrušovať ani len poštárom.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.