web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kto som

Autor: admin - dec• 21•2012

Niečo málo o mne
Som jednoduchý chlapec, dalo by sa povedať chlapec z dediny. Nemám extra školy, mám len (dúfam, že zdravý) sedliacky rozum. Pozerám sa na svet a veci okolo seba a občas aj poza kopec. Mám rád svoju rodnú hrudu, ale niekdy sa kuknem aj ďalej, ako za chotár. Mám rád nové veci, ale nechcem sa stať ich otrokom. Z mladosti si pamätám porekadlo, že jeme preto, aby sme žili a nežijeme preto, aby sme jedli. Rovnako to mám s prácou. Práca je prostriedkom, nie cieľom. Necítím sa byť otrokom a nemám rád, keď sa ho zo mňa snažia urobiť. Mám rád slobodu a nezávislosť, aj keď si uvedomujem, že je to drahé. A hoci nemám silné spomienky na hodiny slovenčiny na základnej škole, dobre si pamätám verš: „A voľ radšej nebyť, ako byť otrokom.“ Občas sa preto cítim byť cudzincom v tejto krajine a občas by som radšej bol stopárom v galaxii. Ale pamätám si aj to, že čokoľvek si dokážem predstaviť, dokážem aj uskutočniť. Príkladom buď tento môj aj váš blog.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

2 komentáre

  1. blogmi k pravde píše:
    Firefox 17.0 Firefox 17.0 Windows 7 x64 Edition Windows 7 x64 Edition

    velmi dobre napisane, mozno neuveris ,ale v dvoch vetach si
    napisal cely problem ludstva.
    „že jeme preto, aby sme žili a nežijeme preto, aby sme jedli.“ “ Práca je prostriedkom, nie cieľom“
    Ludia dnes ziju presne naopak, su otrokmi tohto systemu , ktory kazdeho pomalicky likviduje a este to ignoranti podporuju a brania. Sme zavisli a otrokmi nasho vlastneho hladu ,hladu po peniazoch ,moci a egu. Moc ludi to asi nepochopi ,tak teda musime si specifikovat hlad. Co je hlad? Hlad je nedostatok, je to prvy nedostatok ,ktory pocitujeme v nasom zivote po narodeni,nase telo ma nedostatok energie na zitie a preto vysle signal hladu do mozgu a my sa potrebujeme najest. Mama nam da papat a my zase mozme spokojne gulat ocami a spoznavat svet. Na zaklade toho ,ze mame niecoho nedostatok zacneme vytvarat zisk ,alebo inak povedane profit. No a ked sa pozries na dnesny svet , vsetci ziju pre profit. Je cas sa zamyslet,
    HDP stupa ,ale v skutocnosti su vsetci stale viac a viac hladny , co koniec koncov mozme vidiet vsade okolo seba.
    Zijeme pre hlad, stali sme sa jeho otrokom , stale mame nedostatok a nevieme to ovladat. A den za dnom to ide stale len k horsiemu. Ludia stale nadavaju na politikov, vladu , ale nikdy sa nezamyslali nad tym co je skutocne jadro problemu ,a to je to ,ze zijeme pre profit. Ludia este naozaj nepochopili , ze nas vlastny hlad je ten pravy satan tejto planety. A nas boh je mozog ,ktory dokaze povedat hladu „dost“. Nanestastie v skolach nas neucia
    ako pouzivat mozog , neucia nas ako logicky a kriticky myslet,ale zameriavaju sa na to ako si najst pracu raz v zivote a byt otrokom tohto systemu. Co vystihuje tvoja druha veta. Takze od nasho utleho veku sa ucime ako byt hladny a nonstop pracovat,mat profit. Nas mozog to nedokaze ovladat, mame blok a potrebujeme mat stale viac a viac i ked uz mame dost. Ked nastava tato situacia ,uz to nie je len profit pre nas samotnych ,ale profit na ukor inych. A co je najhorsie ,vzdy trpia ti co za nic nemozu,nase deti. Dnes vela nevzdelanych a nezodpovednych ludi dokonca zaraba na detoch… maju co najviac deti aby dostali co najviac od statu ..je to postavene na hlavu ,vyuzivaju vlastne deti na to aby oni sami mohli zit. Nezaujimaju sa o otazku ,ci dokazu detom zabezpecit buducnost,maju ich len na to, aby zarabali a mali profit na ich ukor,ved oni sa uz nejak prederu zivotom.
    Si pravdepodobne este mlady chalan , paci sa mi ako zmyslas a prajem ti ,aby si sa nedal oblbnut tymto systemom a zostal odpojeny od matrixu.
    Este snad maly priklad : Musime si uvedomit,ze naozaj
    profit je to co nas nici. Ked odhodis papier na ulici, tak
    oni si to neuvedomis ,ale vytvoris pracu mozno aj pre 10 000 ludi. Ano. Pride ujo ,co to musi pozametat, zlomi metlu a musi ist kupit novu, predavacka zlikviduje klavesnicu a musi ist kupit novu , ale este musi dat objednovku na novu metlu,vdaka tomu musi pouzivat internet ,alebo telefon . Firma co metly vyraba ,musi kupit drevo, drevorubac musi zotnut strom ,niekto to musi doviest,tak si kupime auto ,niekto musi tazit ropu na vyrobu pohonnych hmot do aut. Atd atd atd .. ALE nezabudajme pri tom , ze vsetci platia dane!!! Ked niekto umrie ,smutny budu iba jeho najblizsi ,ale zbytok sveta sa bude tesit , lebo smrt niekoho vytvorila pracu pre dalsich 10 000 ludi,ktori platia dane. Takze dnes staci robit bordel a HDP bude stupat. Mier a cistota je neprofitovatelna, preto sa zabijame vo vojnach, nicime a robime bordel ,aby sa mohli vyrobit nove zbrane a znicene znova postavit. Kazdy konflikt co je na zemi ,je len profit niekoho na ukor inych. Zijeme pre rast HDP , je vsak cas sa zamyslet,lebo uz toho casu moc nie je. Ale ved pozrime si v telke nejaku reality show,lebo nic ostatne nie je dolezite.
    Jadro problemu je nas ekonomicky system ,ktory nas nuti zit tymto sposobom. Ludia sa boja ekonomiky, miliony pouciek , cisel a rovnic. Pritom je to jednoduche ,ak sa na to pozries sedliackym rozumom. Su len 3 cesty, HDP moze stupat , drzat sa v rovine ,alebo klesat. Tu prvu cestu som vysvetlil vyzsie, ak by bolo v rovine ,tak to nikam nespeje ,ani k lepsiemu ,ani k horsiemu, ale sak my sa chceme mat lepsie … mozno neuveritelne ,ale v skutocnosti je opak vsetkeho ta spravna cesta. A za dalsie, musime si uvedomit jednu skutocnu pravdu,ze ekonomika aku ju dnes pozname ,bola vytvorena ludmi za nejakym ucelom ,nie prirodou,a toto ak sa nad tym zamyslis vystihuje vsetko.
    PS: ak chces viac podebatovat , kludne mi napis. Vela zdaru.

    • Pravda vas oslobodi píše:
      Firefox 21.0 Firefox 21.0 Windows 7 x64 Edition Windows 7 x64 Edition

      Sice niesom ten kto napisal tento koment-http://osobnyblog.sk/kto-som/ale zaujal ma a uplne suhlasim s ako s Vasim tak aj s tym komentom od autora clanku. Len som chcel prehodit par slov a nazorov.