web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Drony a ich využitie

Autor: admin - dec• 18•2014

cx20 Filmovanie zo vzduchu a následné sledovanie nahrávok alebo priamy prenos zberov z kamery do špeciálnych okuliarí. To sú hlavné dôvody, pre ktoré si ľudia kupujú quadrokoptery. Ale okrem zábavy umožňujú drony, ako sú tieto diaľkovo ovládané lietajúce prístroje často označované, aj seriózne využitie.

Okrem krásnych záberov z dovoleniek umožňujú quadrokoptery nafotografovať vlastný pozemok pre predaj alebo si skontrolovať plochú strechu, či nepotrebuje opravu. Pritom dnes sa drony ovládajú veľmi jednoducho a ľahko. Riadiaca aparatúra pomocou ovládačov umožňuje riadiť smer letu a výšku letu a natáčanie do strán. Ak je dron vybavený fotoaparátom alebo kamerou, tak získate netradičné zábery na miesta, ktoré dôverne poznáte.

Pohon quadrocoptery zabezepčujú elektromotory napájané akumulátorom. Po absolvovanom lete sa dá batéria dobiť a po krátkom odpočinku môže pilot pokračovať vo filmovaní alebo si lietať len tak pre zábavu. Alebo používaním dvoch sád akumulátorov lietate prakticky neustále, jedna je v drone a druhá na nabíjačke.

cx20-drone

Moderné materiály využité v konštrukcii quadrokoptery ju robia vysoko odolnou. Dostup a dolet je na hranici viditeľnosti, s tým ale súvisí aj jedna nevýhoda. Neskúsený pilot, uchvátený letom svojej quadrokoptéry, sa môže nechať uniesť a ľahko stratí svoj dron z dohľadu. Niektoré typy ale majú pre takýto prípad na ovládači tlačítko „Home“, ktoré s pomocou GPS automaticky navráti dron na miesto štartu.

Quadrokoptery najľahšie kúpite v eshope, kde si vyberiete z množstva rôznych typov, tvarov a farieb aj výkonov podľa svojich skúseností a zamýšľaného využívania. Pri lietaní ale dbajte na to,a by ste nenarušovali súkromie iných osôb alebo nebodaj v blízkosti letiska sa nestal váš dron príčinou kolízie s lietadlom. Alebo sa nezrazte s dronom iného pilota, ktorý si rovnako ako vy užíva slobody vtákov a pozerá sa na zem z výšky v duchu hesla: Nebo je naše more.

Quadrokoptery poskytujú neskutočné množstvo zážitkov a zábavy a kto raz vyskúšal ovládanie lietadla vo vzduchu, mi iste dá za pravdu. Štyri motory za pomoci gyroskopov robia dron stabilný a ľahko ovládateľný. Ak vás už selfie nebavia, skúste quadrokoptery.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.