web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Dinosaury žili zároveň s ľuďmi a najpresnejšie históriu sveta opisuje biblia

Autor: admin - máj• 14•2013

Máte pocit, že tieto vyhlásenia patrí maximálne do 19 storočia? Bohužiaľ to nie je pravda, presne toto sa dnes na niektorých amerických základných školách úplne vážne vyučuje. Tak to dopadá, keď sa namiesto ‚Darwina‘ a ​​evolúcie vyučuje kreacionizmus.

Skúste si, koľko otázok školskej písomky zo štvrtej triedy základnej cirkevnej školy z Južnej Karolíny v USA správne odpoviete:

Je Zem stará miliardy rokov?
… správna odpoveď NIE

Žili dinosaury pred miliónmi rokov?
… správna odpoveď NIE

Žili dinosaury v rovnakej dobe ako ľudia?
… správna odpoveď ÁNO

Čím sa na začiatku sveta živila všetky zvieratá a ľudia?
… výhradne rastlinou stravou

Čo je najpresnejšia kniha popisujúci históriu vesmíru?
… biblia

Aká bola priemerná veľkosť všetkých dinosaurov?
… ako ovce

Ako reagovať, keď vám niekto tvrdí že je Zem stará miliardy rokov?
… opýtať sa ho: ‚A ty si pri tom snáď bol?‘

Ako ste dopadli? Ak ste v škole na hodinách prírodovedy dávali aspoň trošku pozor, tak v americkej cirkevnej škole Blue Ridge Christian Academy by to bolo na prepadnutie. Podobných škôl v USA vyučujúcich jediný a správny kreacionizmus miesto tej kacírske a bibliu odporujúce evolúcie bude pravdepodobne viac, ale len v prípade školy Blue Ridge sa tento test vďaka šokovanému rodičovi dostal von medzi ostatných ľudí.

Mimochodom, okolo týchto školských testov je ešte jedna smutná ‚zaujímavosť‘. Ich snímky sa pred časom objavili na Facebooku na veľmi navštevované stránke zameranej na vedu a vyvolali tu veľký ohlas. Facebook na to ale zareagoval veľmi zvláštnym spôsobom – bez akéhokoľvek varovania zábery testov zmazal. Zdá sa teda, že okrem erotiky, dojčiacich žien je na jeho indexe zakázaného obsahu i poukazovanie na podivné vyučovacie metódy cirkevných škôl.


Na celú informáciu upozornil server Snoopes.com.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.