web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Cez víkend sa z kovidu nikto nevyliečil

Autor: admin - feb• 28•2021

Kedysi som si prečítal, že média neprinášajú informácie o tom, čo je pre nás dôležité, ale čím sa máme zaoberať. Bežný človek sa totiž dokáže zaoberať najviac siedmymi vecami, ostatné z hlavy vypúšťa. A ja ku všetkému dodávam, že poslaním médií dnes je ľudí udržiavať v strachu, dokonca aj predpoveďou počasia.

Pretože ľudia, ktorí sa boja, sa dajú ľahšie ovládať a ľahšie príjmu opatrenia, ktoré ich majú údajne chrániť pred nebezpečenstvom. V nie tak dávnej minulosti pre ľudí v zrelom veku, avšak v praveku pre dnešných tridsiatnikov, ktorí si myslia, že všetkému rozumejú a že im patrí svet, že ho ovládajú, sme poznali „tých druhých“, našich imperialistických nepriateľov. Zrušením bipolárneho sveta Východ – Západ bolo treba nájsť iný dôvod pre strach či nenávisť. Keď nič iné nie je po ruke, dobre funguje takzvaný vnútorný nepriateľ. Rozvracač štátu, ideologický nepriateľ okolo nás či konšpirátor, ktorý búra základy „našej demokracie“.

No ale všetko sa raz okuká. Aj imperialistický agent, aj oportunista vo vnútri Strany, aj konšpirátor ba dokonca aj silný mráz -19 °C v zabudnutých horských dolinách a strašný vietor na vrcholkoch neobývaných hôr. Čo tak mor?

Alebo niečo podobné. Neviditeľný nepriateľ, ktorý vraždí potichu. Jack Rozparovač už nie je tajomný. Čo tak tajuplná infekcia?

A potom prinesú médiá správu, že z vírovej infekcie sa počas víkendu nikto nevyliečil. Strašné, nie? Ešte predvčerom to boli tisícky ľudí denne, čo zvládli chorobu pomocou svojej imunity aj lekárov a prepustili ich z nemocníc. Máme sa viacej báť?

Spôsobu riadenia pandémie a chodu nemocníc možno. No treba si uvedomiť, že každý deň nie sú z korunky vyliečení len tí, ktorých prepustili po liečbe z nemocnice. Desaťtisíce ľudí prekonávajú chorobu ľahšie, často o tom ani nevedia, len dostali pozitívny výsledok AG alebo PCR testu. Zostávajú doma v štátom nariadenej izolácii a s nimi ich rodinní príslušníci v nariadenej karanténe (po kontakte s pozitívne testovanou osobou) a liečia sa po telefonickej konzultácii so svojím lekárom alebo len tak, poctivo vyležia chorobu ako každú inú virózu a hlavne oddychujú. Neboja sa vitamínu D a jeho predávkovania, ako dokázali strašiť v médiách „renomovaní“ odborníci, zrejme zainteresovaní na liečení viac, ako na prevencii. V zdravotníctve je zrejme teraz „ryža“ a keď bude málo prachov, zvýšia sa odvody, prípadne minimálna mzda, čo znamená v podstate zvýšenie odvodov najmä pre živnostníkov. Len o tom plebs pri pive nič netuší.

Každý, kto ostal doma v izolácii po pozitívnom teste (v súčasnosti je to 14 dní po odbere vzorky, ak nie sú posledné tri dni príznaky) je na jej závere považovaný za vyliečeného. Tak isto ten, kto ostal doma v karanténe (bez testu) po kontakte s pozitívnou osobou (tá je povinná svoj pozitívny test takýmto úzkym kontaktom oznámiť).

Štatisticky nie každý pozitívny skončí na JIS a ventilátore. Ak mám správne informácie, tak len každý desiaty. Ak teda otestujeme kvantum ľudí a z nich je 4.000 pozitívnych, k nim môže byť ďalších 8.000 úzkych kontaktov, teda doma ostáva v karanténe/izolácii 12.000 osôb, z nich 400 zrejme skončí v nemocnici. A o dva týždne (ak kontaktovaná osoba sa nahlási z tohto titulu na PCR test, musí čakať ešte 8 dní, teda karanténa trvá dva týždne plus osem dní. A to aj v prípade negatívneho výsledku testu!) máme takých 11.000 vyliečených. Jedenásť tisíc ľudí za jeden deň, ktorí prekonali chorobu a ich imunitný systém je proti tejto viróze už odolný.

Ale médiá ohlásia, že z kovidu sa tento víkend nikto nevyliečil. Komu to vyhovuje, kto ich platí?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.