web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Ceny nehnuteľností na Slovensku

Autor: admin - okt• 12•2013

Nedávno som v rámci práce pre jednu firmu mal možnosť nazrieť do ich realitného oddelenia a precestovať niektoré lokality na Slovensku. Spolu s materiálom, popisujúcim vývoj cien, a rozhovormi s odborníkmi na byty na predaj z firmy, som si urobil celkom slušný obraz, ako sa vyvíjajú ceny nehnuteľností na Slovensku. Byty na predaj sú takmer na celom Slovensku. Reality sa dajú dobre kúpiť aj dobre predať, záleží však na lokalite.

Najviac sa predávajú nehnuteľnosti aj podľa http://maxareality.sk/ v miestach, kde kedysi bol nejaký priemysel, ale podniky skrachovali. Sú na Slovensku celé oblasti miest, kde ceny neustále klesajú, sú voľné byty na predaj a v obciach blízko takýchto miest aj domy na predaj. Tieto reality ovplyvnila skutočnosť, že v okolí nie sú pracovné príležitosti, súčasní majitelia nemajú na prevádzku a platbu energií a radšej, ako bývať v rodisku a byť odkázaní na sociálne dávky, sťahujú sa do bohatšej lokality za prácou.

Pokles cien poznamenal aj predaj domov http://maxareality.sk/ vo veľkých mestách. „Rozhodla“ o tom finančná kríza, rast nezamestnanosti a pokles miezd v mnohých podnikoch, vyvolaný znížením produkcie a odbúravaním nadčasov či výkonnostných odmien. Novostavby si držia svoju cenu, no za cenu voľných bytov na predaj. Byty sú ale vo veľkých mestách s priemyselným zázemím podstatne drahšie, ako v malých mestách.

Takáto situácia môže byť pre laika veľmi neprehľadná. Či už má byty na predaj alebo pozemky, alebo chce kúpiť byt alebo dom. Veľmi ľahko môže prerobiť nemalé peniaze. Tomuto riziku sa dá ľahko vyhnúť využitím služieb odborníkov z http://maxareality.sk/ pracujúcich vo váš prospech. Nejde len o reálnu cenu nehnuteľnosti, ale aj o všetky potrebné dokumenty k predaju a prevodu vlastníctva.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.