web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Bez týchto doplnkov sa nevyberajte na svah

Autor: admin - feb• 17•2021

Poznáte ten pocit, keď sa tešíte na lyžovačku a všetko si už pár dní dopredu dôkladne chystáte, aby ste na nič nezabudli? Pri lyžovačke, ako aj pri iných športoch platí pravidlo, že pripraveným šťastie praje. Lyžovačka si vyžaduje dôkladnú výbavu a zaručene existuje niekoľko doplnkov a pomôcok, bez ktorých sa naša lyžovačka nemôže zaobísť. Ktoré to sú?

1. Funkčné prádlo

Termo / funkčné prádlo patrí už azda do súčasti povinnej výbavy spoločne s lyžiarkami a lyžami. Pocit chladu a neustále drkotanie zubov od zimy nám veľmi rýchlo a ľahko dokáže pokaziť celý lyžiarsky zážitok. Funkčné prádlo nás nielen ochráni pred zimou, ale i pred chrípkou a nachladnutím. Je prvou a základnou vrstvou oblečenia, bez ktorej si nemožno lyžovačku predstaviť. Plní dôležitú funkciu termoregulácie pokožky, vďaka ktorej sa počas lyžovačky cítite komfortne a v teple.

2. Lyžiarska prilba

Každý správny športovec vie, že bezpečnosť pri športe je prvoradá a nevyhnutná. Bez adekvátnej ochrany hlavy nemožno ani len pomyslieť o vykročení na svah. Lyžiarska prilba je zároveň i štýlovým módnym doplnkom, avšak prioritne musí plniť maximálnu funkciu ochrany. Okrem dizajnového lyžiarskeho oblečenia je v súčasnosti možné nakombinovať k svojmu športovému outfitu aj štýlovú prilbu.

3. Chránič chrbtice

Chránič na chrbticu je spoločne s prilbou alfa omegou každej lyžiarskej výbavy. Pod lyžiarskou bundou je úplne nenápadný, a zároveň zvyšuje váš celkový pocit bezpečia pri športe. Sortimenty športových obchodov ponúkajú aj praktickú možnosť prepojenia vesty a chrániču.

4. Športový nákrčník

Podobne ako vrstva funkčného prádla, aj nákrčník plní dôležitú funkciu pri udržiavaní tepla počas lyžovačky. Tak, ako ochraňujeme naše ruky pred chladom lyžiarskymi rukavicami, mali by sme dbať aj na ochranu krku proti pocitu chladu.

Pocit komfortu, tepla, a najmä bezpečnosti sú základom pri každom športovom výkone. Patria spomínané doplnky do vašej lyžiarskej výbavy?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.