web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

AVG už nebude zdarma

Autor: admin - feb• 28•2014

Každý, kto používa počítač pripojený do nejakej siete, ho musí chrániť pred neoprávneným prienikom do neho, pred odcudzením dát či pred neoprávneným využívaním jeho zdrojov. A používatelia operačných systémom Microsoft Windows aj pred vírusmi, ktoré môžu okrem uvedených rizík aj ohrozovať integritu dát a použiteľnosť samotného počítača.

Poskytovanie ochrany počítačov je celkom slušný biznis a hoci neverím povedačkám, že autori vírusov a majitelia antivírusových firiem úzko spolupracujú, počítače chrániť treba. Na trhu sú riešenia pre veľké firmy (za veľké peniaze) aj pre menšie firmy a pre úplne malé firmy aj jednotlivcov sú k dispozícii aj riešenia zadarmo. Jedná sa zväčša o verzie s obmedzenými funkciami, či skôr povedané, základnými funkciami ochrany počítačov. Funguje to tak, že ak neskôr chcete rozšírené alebo doplnkové funkcie, priplatíte si.

Česká firma AVG bola jednou z firiem, ktoré poskytovali antivírusový program aj zadarmo. Dnes sa už jedná o firmu medzinárodnú, ktorá zďaleka nepôsobí len na českom trhu. jej nový riaditeľ Gary Kovacs sa postaral o zmeny. AVG už nebude zadarmo. AVG chce namiesto bezplatných antivírusových programov pre počítače zarábať ponukou platených bezpečnostných balíčkov pre mobilné zariadenia. Platené balíky programov chce svojim zákazníkom ponúknuť do konca tohto roka. Klient za svoje peniaze dostane kompletnú ochranu svojich počítačov, tabletov i smartfónov.

Doteraz ponúkala spoločnosť AVG predovšetkým programy pre stolné počítače. V minulom roku sa podiel predplatného na tržbách zdvihol na 251 miliónov dolárov (o štvrtinu oproti roku 2012).

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.