web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Ako vybrať detskú postieľku správne?

Autor: admin - máj• 13•2020

Ako vybrať bezpečnú detskú postieľku? Nie je to až tak zložité. Poradíme Vám niekoľko bodov, na ktoré je dobré sa pri výbere zamerať. Aká postieľka je pre moje dieťa najvhodnejšia? Ako zistím či je bezpečná? A na čo by sme nemali zabudnúť pri výbere takejto postieľky?
 

Viete, že bábätko prespí až 16 hodín denne? Dieťa v postieľke trávi veľa času a preto by ste jej výber nemali zanedbať. Pri výbere detskej postieľky by sme mali dbať predovšetkým na kvalitu materiálu a bezpečnosť. Najvhodnejší materiál pre detskú postieľku je masívne drevo. Detské postieľky z masívu sú veľmi stabilné a majú dlhú životnosť. Najčastejšie sa vyrábajú z bukového alebo borovicového dreva. Bukové drevo je oproti borovému tvrdšie a mierne odolnejšie.

Ďalším kritériom pri výbere postieľky je bezpečnosť. Detská postieľka by mala zodpovedať európskym normám (EN 716), ktorá hovorí aké parametre musia postieľka spĺňať. Tu uvádzame zoznam z niekoľkých najdôležitejších:

· medzery medzi jednotlivými priečkami by mali byť v rozmedzí 4,5 – 6,5 cm,

· všetky skrutky a skrutky musia byť správne a dostatočne zaistené,

· označenie maximálnej výšky matraca na vnútornej strane postieľky – napríklad vyrazená ryska,

· postieľka môže mať niekoľko polôh výšky roštu, tá najvyššia však môže byť maximálne 30 cm od ložnej plochy tj. od matraca k hornému okraju bočnice

· prístupné otvory, diery a medzery môžu byť do 7 mm alebo potom medzi 12 mm – 24 mm a nesmie byť hlbšie ako 10 mm

· postieľka nesmie mať ostré rohy a hrany,

· tzv. retiazkový test – postieľka nesmie mať žiadne výstupky, hroty ani ozdoby, za ktoré by mohlo dieťa uviaznuť napríklad cumlíkom, obečením atď.

· ak má postieľka posuvnú bočnicu, musí byť zabezpečená tak aby ju dieťa samo nemohlo otvoriť, spôsoby zaisťovacích mechanizmov musí byť odlišné, ak sa zaisťovacie mechanizmy spúšťajú rovnako, potom od seba musí byť vzdialené minimálne 85 cm

· Detská postieľka by mala byť tiež vhodnou povrchovú úpravu. Najvhodnejšie sú vodou riediteľné laky. Vodou riediteľný lak totiž vyhladí povrch postieľky a má vysokú farebnú stálosť. Laky na báze vnútra alebo syntetické látky nie sú pre detské postieľky vhodné.

Autor PR článku: https://www.texto.sk/

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.