web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Všetko o zbraniach

Autor: admin - jan• 23•2016

Nedávno som zaregistroval informáciu, že vláda plánuje sťažiť ľuďom prístup ku zbraniam. Pritom veľa ľudí si stotožňuje svoju bezpečnosť práve s vlastníctvom pištole. Ani sa im nečudujem. Gauneri si myslia, že môžu všetko, policajti nemôžu byť všade a človek sa spravodlivosti nedovolá. Aby som sa dozvedel viac o zbraniach a o tom, ako to okolo nich funguje, kto ju môže mať a aké sú medzi jednotlivými zbraňami rozdiely, začal som pátrať na internete a našiel zaujímavý magazín.

Osobne je mi bližšia myšlienka práva na osobnú ochranu, ako naivné spoliehanie sa na niekoho, koho musím po útoku na mňa najskôr zavolať, počkať na jeho príchod a spoliehať sa, že zločinca vypátrajú. Alebo v lepšom prípade vysvetľovať, prečo som gaunerovi, ktorý ma ohrozoval zbraňou, rozbil hlavu a poškodil jeho práva. Ale žijem v tomto štáte, kde sú platné nejaké zákony a silové zložky na ich vynucovanie. Preto je dobré poznať pravidlá pre zaobchádzanie so zbraňami nie len na účely ochrany, ale aj pre športové a poľovnícke využitie.

gunmagazin.sk

A kto by ich mal poznať lepšie, ako aktívni poľovníci, bývalí vojaci a policajti, ktorí so zbraňami prichádzajú do styku neustále, poznajú všetky ich vlastnosti aj riziká držania a nosenia a pre mnohých z nich sú zbrane aj koníčkom? Títo ľudia sú autormi článkov na webe www.gunmagazin.sk, v nich sa dozviete dôležité informácie o legislatíve, zaujímavosti o športovej streľbe. Nájdete tu články o sebaobrane aj o prežití vo voľnej prírode. Technicky založených čitateľov potešia články o jednotlivých zbraniach a do nich používanom strelive. Zaujmú informácie o nových služobných zbraniach aj o stáliciach medzi automatickými zbraňami využívaných nie len v pravidelných armádach.

Po prečítaní takýchto článkov človek získa viac informácií o jednotlivých zbraniach aj o ich použití a má celkom iný náhľad na zbrane ako také. Sú to zaujímavé technické výrobky a ich ovládanie si vyžaduje isté znalosti a cvik.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.