web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Sami pre seba

Autor: admin - apr• 13•2014

Ak vám dnešný nadpis pripomína socialistickú televíznu súťaž „Sami sebe“, tak dnes budem písať o úplne inom. Choroba ma na pár dní uviazala doma, tak som mal možnosť sledovať aj televízne stanice a programy, ktoré by som normálne nikdy nevidel. A medzi nimi aj tlačovú besedu KDH po stretnutí Predsedníctva po prezidentských voľbách.

Výsledky kandidáta KDH v Prezidentských voľbách 2014 hádam ani netreba komentovať. Pretože by inak každý musel použiť slová ako fraška, hanba, nevídaná drzosť či podobné. A je jedno, či máme na mysli Hrušovského alebo Čarnogurského. Pri troche predstavivosti by sa dali ich volebné výsledky prirovnať k štatistickej chybe pri spočítavaní hlasov. A hoci je v Ústave napísané, že kandidovať na prezidenta nášho štátu môže každý, tak by ma zaujímalo, kde berie pán Hrušovský tú drzosť prihlásiť sa. Táto funkcia má byť reprezentatívna, nie ako posledná štácia pred penziou.

Ale podľa tlačovej besedy to vyzeralo, že v KDH sú mimo nie len Hrušovský, ale aj iní. A to úplne mimo. Dozvedeli sme sa, čo všetko KDH musí urobiť, aby zlepšilo svoje výsledky. Ako hodnotia situáciu, ako pripravujú personálne zmeny.

Na mňa to pôsobilo tak, ako by si KDH žilo vo svojom KDHštáte. Ako keby si neuvedomovali, že sme na Slovensku a občania pozorne sledujú počínanie vrcholných predstaviteľov tejto organizácie. Že vidia, ako kolaborujú so SMERom, či už na úrovni štátu v Parlamente, alebo na úrovni BBSK v zastupiteľstve. Že vidia, ako im ide o výhody pre svoje osoby, ako o blaho obyčajných ľudí. Že vidia, ako si kšeftujú medzi sebou a s každým, z čoho im plynie akákoľvek politická a materiálna výhoda, že sú im ukradnuté ideály, či už pravicové alebo kresťanské, hlavne, nech sa oni majú dobre. Voliča bude treba balamútiť nezmyslami až zase pri ďalších voľbách.

Celá tá tlačová beseda ma utvrdila v názore, že KDH je tu nie pre ľudí, ale že oni sú tu sami pre seba. Že oni nás nepotrebujú. Volebné výsledky ukázali, že ani my ich. Takúto stranu nepotrebuje nikto. Už aby ten Augiášov chliev spláchol nejaký prúd tam, kam patrí. Do žumpy.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.