web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Prečo si nepožičať peniaze od rodiny

Autor: admin - nov• 21•2015

Občas sa v živote človeka vyskytne situácia, kedy sa dostane do finančných potiaží. Buď potrebuje rýchlo vyriešiť nejaký problém, pokazený spotrebič alebo poruchu na dome. Alebo sa naskytne výhodná investičná príležitosť. Chýbajúca hotovosť dokáže narobiť poriadne problémy, hoci trvalý príjem má človek zaistený, len okamžitá rezerva nie je k dispozícii. Ak sa chcete vyhnúť papierovaniu v banke, zrejme vás napadne skúsiť požiadať o pôžičku niekoho z príbuzných. Ale požičať si peniaze do rodiny neodporúčam.

Hovorí sa, že ak si chcete z priateľa urobiť nepriateľa, požičajte mu peniaze. A veľmi podobný scenár zmeny vzťahov môže nastať aj medzi príbuznými. Peniaze totiž dokážu pokaziť charakter a rodinných príslušníkov nevynímajúc.

Kým v banke je vzťah dlžník – veriteľ jasne daný zmluvou, medzi rodinnými príslušníkmi to môže byť inak. Do finančného vzťahu sa pripletajú ostatné rodinné väzby a vzťahy a to komplikuje pôžičku. Veľmi často si môže ten, kto peniaze požičal, nárokovať dlžníkovu pozornosť a vyžadovať rôzne služby, v zmysle svojho pocitu, že mu je dlžník zaviazaný aj inak, ako splatením pôžičky a úrokov. Rôzna pomoc v domácnosti, odvoz autom či práce v záhrade začnú dlžníkovi liezť na nervy a oberať ho o čas, ktorý potrebuje na zaistenie splatenia svojho záväzku.

Ak sa chcete vyhnúť problémom v rodine, vezmite si pôžičku v banke.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.