web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kto bude vládnuť „Království Českému“?

Autor: admin - jan• 13•2013

Kto bude vládnuť "Království Českému"? Prezidentské voľby v susedných Čechách vstúpili do druhého kola. Vraj s prekvapujúcim medzivýsledkom. Ešte nebol známy a média už pracovali v prospech budúceho víťaza. Starý vtip hovorí, že keby voľby mohli niečo zmeniť, sú už zakázané. Táto kampaň ukázala, že nič netreba zakazovať, keď vyradiť nebezpečného a schopného nepodplatiteľného sa dá aj podľa zákona. A tak ďalších desať miliónov obyvateľov zaplatí za „mier a pokoj v Európe“.

Do kampane na prvého českého prezidenta voleného občanmi sa zapojila zaujímavá skupina kandidátov. Okrem vopred vybraného prezidenta aj ľudia, čo by mali za istých okolností reálnu šancu zastávať tento viac-menej symbolickú funkciu. No a ako vždy, skupina do počtu, „křoví“ ako sa hovorí v Čechách. A tí všetci spustili mediálnu kampaň na získanie voličov. Každý po svojom.

Predchádzali tomu nominácie. Niekto cez Senát, niekto cez politické strany a niekto, ako „občianski kandidáti“ cez minimálnu hranicu podpisov z ulice. 50 tisíc sympatizantov bolo minimum. A tu sa začala demokracia uplatňovať v praxi.

Platnosť podpisov sa overuje na štátnom orgáne. Keď sa zákonom vhodne nastaví lehota na overenie primerane krátko, nehrozí reálne overenie správnosti podpisov a adries so skutočnými občanmi a tak sa použije „algoritmus“, akási zástupná metóda. A tou sa vyradí kandidát, ktorý by svojou bezúhonnosťou a morálnym kreditom mal šancu získať dostatok voličov, prípadne „zlomiť“ aj tých, čo boli rozhodnutí nevoliť. To by nebol problém, ale tá sviňa je neúplatná, zarobí si dosť vo svojom biznise a preto by „neposlúchal“ tých, čo skutočne rozhodujú v hre na demokraciu a ukazujú ľuďom na oči bábku, ehm pána prezidenta.

Kto bude vládnuť "Království Českému"?

Kto bude vládnuť „Království Českému“?

Takže v druhom kole sa bude rozhodovať medzi zemitým starcom z ľudu, ktorý sa navonok neodlišuje od „Pepu od vedle“ a kniežaťom, ktorý sa síce narodil na území republiky, ale vyrastal inde, je odtrhnutý od reálií štátu, kde má navrátené majetky, a podľa mňa reprezentuje tú skupinu vládnucej elity, ktorá nepozná hranice, lebo vládne peniazmi, a teraz ho chcú dostať na „viditeľné“ miesto. Ktovie odkiaľ prišiel, rovnako ako van Rompuy, o ktorom pred časom nikto ani netušil, že existuje.

Ešte nezaschol atrament na výsledkoch prvého kola volieb a v módnej polícii jednej českej televízie už preberali budúce možné „prvé dámy“. Všetky do jednej zhovadili, ako majú vo zvyku, okrem jednej, pani kňažnej… Nemecky píšuce noviny, aká náhoda, všetky píšu o „prekvapujúcom“ postupe súčasného ministra zahraničných vecí ČR do druhého kola a jeho „fenomenálne“ ťaženie na Hrad. Druhou náhodou je, že obšírne o tom informoval český internetový denník s najväčšou čítanosťou, a tiež je v nemeckých rukách…

Kto bude vládnuť "Království Českému"?

Kto bude vládnuť „Království Českému“?

Vyzerá to tak, že sa bude rozhodovať za chvíľu o tom, či Euro vo svojej honbe za ziskami pre pár vyvolených zhltne aj Českú republiku, alebo si Češi udržia svoju slobodu a nezávislosť aj svoju menu, ktorou sa môžu úspešne brániť ďalšiemu zotročovaniu, na rozdiel od Poliakov a Slovákov, ktorí sú v tom až po uši.

Médiá usilovne pracujú na tom, aby knieža, Havlov bývalý kancelár Karel Schwarzenberg, zasadol na český trón. Chcelo by to zvolať slová českého klasika: „Lidé, bděte!“

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.