web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Je dobre mať kam vypadnúť

Autor: admin - sep• 02•2023

„Môj dom-môj hrad“ si veľa ľudí zmenilo na „Môj byt-môj hrad“. Kedysi lacno kúpené panelákové byty sa po rekonštrukcii zmenili na komfortné, ba až luxusné príbytky. Zostali však necnosti panelákového bývania. Hoci takýto moderne vybavený a zariadený byt poskytuje skutočný komfort a pohodu, občas sa hodí, keď máte kam vypadnúť. Napríklad pri rekonštrukcii susedného bytu.

Bez ohľadu na to, ako kvalitne máte steny vystierkované, ako znížený strop a v ňom osvetlenie, aká pohodlná je vaša sedačka a veľký váš televízor, bez ohľadu na klimatizáciu a naplnenú chladničku, bez ohľadu na renovované kúpeľňu a masážny sprchový kút, keď niekto zo susedov začne renovovať byt príklepovou vŕtačkou, všetko je vám to nanič. V byte je neznesiteľný hluk, výťah plný špiny z topánok robotníkov, vonku parkujú dodávky stavebnej firmy. Z vášho hradu je zrazu vaše väzenie a tešíte sa do práce. Lenže nočný kľud začína až o dvadsiatej druhej hodine a šikovný majiteľ pracuje, čo mu zákon dovoľuje.

A tak keď sa na výťahových dverách objavilo oznáme stavebného úradu a povolení rekonštrukčných prác, len som sa pousmial. Mal som naplánované tráviť babie leto na chalupe na vidieku. V byte mi stačí tráviť pár hodín za týždeň, internet mám aj na chalupe a môžem pracovať na notebooku aj tam. Hoci väčšinu času trávim prácou iného charakteru. Hlavne na čerstvom vzduchu.

Áno, aj tam počuť stroje, či už poľnohospodárske, alebo hospodárske. Aj tam počuť štekot psa a kikiríkanie kohúta, ktorý ma ráno budí. No nič z toho sa nešíri panelom, nie je dva metre odo mňa. Je to v diaľke, odfiltrované budovami a stromami. Takže to ani toľko nevadí. Či skôr nevadí to vôbec, len to človek registruje. Navyše je tam večer ticho a kľud, nehučia autá a pouličné osvetlenie nesvieti do okien ani na záhradu, takže sa človek môže kochať hviezdami na oblohe. Dobre sa tam spí, je to skutočný odpočinok.

Fakt je dobré, keď má kam človek vypadnúť.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Môžete zanechať reakciu, alebo trackback vašej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.