web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Dopravná zápcha na parkovisku Lidl

Autor: admin - jún• 03•2023

Vybral som sa jedno ráno autom cestou za povinnosťami cez obchod Lidl, že doplním nejaké zásoby a vrátim prázdne plechovky. nevime, z akého skutočného dôvodu sú vjazd aj výjazd z parkoviska blokované automatickými rampami. Neviem, čo to prináša Lidlu, no ľuďom len problémy. Zväčša tým, ktorí nič zlé neurobili. Ale to je tak asi vo všetkom.

Zo zvyku si už nechávam odstup od auto predo mnou pri fotobunke rampy. Na vjazde to nebýva problém, no pri výjazde často a cúvať, aby ten pred vami mohol vycúvať, keď sa mu rampa neotvorí, musíte mať kam, A na kufri máte nalepeného ďalšieho nedočkavca. Tak aspoň predo mnou nech je dosť miesta.

Ako keby som to bol tušil. Rampa na vjazde sa auto predo mnou neotvorila. Pani vystúpila, stláčala gombíky (ktoré nefungujú), rampa sa neotvárala. Ja som trochu cúvol a zastal na voľnom mieste pred rampou. Pani to urobila sofistikovane, vycúvala na voľné miesto, ktoré som jej urobil a vošla na parkovisko vedľajšou, otvorenou výjazdovou rampou. Keby sa oproti rútil iný nezodpovedný vodič…

Stretli sme sa pri zatvorených dverách, kde nás ochrankár informoval, že predajňa je z technických príčin zatvorená a ukazoval na rukou písaný nápis na dverách predajne. Skvelé, čo keby ste to napísali na tabuľu pred rampu, vravím mu? Mykol plecom, on je len ochrankár. A vedúceho to zrejme nenapadlo.

Ešte sme sa dozvedeli, že o piatej ráno vypadol prúd v celom meste a preto je Lidl ešte o deviatej zatvorený. Doma pred odchodom mi fungovalo všetko, aj rýchlovarná konvica, len po návrate som si všimol na jedných hodinách na 230V, že skutočne ukazujú čas od zapnutia, teda po tom krátkom výpadku prúdu.

Keď ani štyri hodiny po výpadku prúdu nedokážu naštartovať všetky systémy v predajni, tak zjavne nie sú pripravení na takéto situácie. To, že nemajú profesionálnu tabuľku s oznamom o technických príčinách zatvorenia jasne hovorí, že s niečim takým vôbec nerátajú. Lidl teda asi nemá nijaké plány pre nepredvídané situácie. A manažéri s nimi nemajú ani žiadne skúsenosti. Preto dať oznam o probléme v predajni, do ktorej väčšina ľudí chodí autom, nie na rampu, ale až na dvere, je vrchol diletantizmu.

Celá situácia tiež ukázala, aké by to bolo v prípade skutočného blackoutu. Chaos, nikto nie je pripravený, nikto nevie, čo treba robiť, aby sa predišlo panike. A že prúser už visí vo vzduchu dva roky, to by malo byť jasné hádam každému.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Môžete zanechať reakciu, alebo trackback vašej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.