web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Zamestnávatelia venujú čoraz menej pozornosti práve svojim zamestnancom

Autor: admin - sep• 25•2017

Podnikateľské prostredie na Slovensku nie je najideálnejšie, ale aj napriek tomu sa väčšine slovenských podnikateľov, resp. zahraničným podnikateľom podnikajúcich na Slovensku darí. Smutné ale je, že väčšina z nich si neuvedomuje, že práve zamestnanec sa podieľa na tom, aký zisk bude maž ich firma.

Nedostatok kvalifikovaného personálu

Napriek tomu, že veľa firiem až teraz zistila, že na trhu nie je dostatok kvalifikovaných pracovníkov a začali pridávať dlhoročným zamestnancom na výplate, dopyt sa neustále zvyšuje a tým pádom je potrebné zvyšovať aj počet zamestnancov. Čo ale keď firmy okrem nedostatku kvalifikovaných pracovníkov používajú zastaralé nástroje – napríklad priamočiare pohony a nevedia si kúpiť tie najmodernejšie priamočiare pohony, ktoré umožňujú vykonávať zdvih pracovných strojov? Nedostatok kvalifikovaného personálu trápi pomerne veľa firiem na Slovensku. Čo s tým ale urobíte zamestnávatelia?

Ide im hlavne o zisk

Zamestnávatelia v prvom rade hľadia na zisk. Je im jedno, či zamestnanec pracuje v niekoľko rokov starej uniforme alebo či používa staré nástroje, ktoré mali byť už dávno vyradené. Dokonca sa neboja ponechať staré montážne plošiny, ktoré sú už labilné a ohrozujú zdravie zamestnanca. Veď nie je problém nájsť lacné pracovné plošiny, ktoré sú pevné a udržia zamestnancov bez akýchkoľvek problémov, no nie? Zisk je najdôležitejší a zmeniť mentalitu zamestnávateľa nie je jednoducho vo vašich silách aj keby sa akokoľvek snažíte.

Nemôžeme všetkých zamestnávateľoch hádzať do jedného vreca. Sú aj takí, ktorím záleží na bezpečí zamestnancov a pravidelne zisťujú, či sa na pracovisku cítia dobre a či im niečo nechýba. Takýchto zamestnávateľov je ale veľmi málo. Uvidíme, či sa to časom zmení a zamestnávateľom začne viac záležať na zamestnancoch. Zatiaľ to však nevidíme ružovo.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.