web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Začíname s fotením: Ako fotiť svadby?

Autor: admin - máj• 30•2019

Fotografovanie svadieb býva často profesionálnymi fotografmi odsudzované a odsúvané do úzadia. V skutočnosti však ide o komplexný typ fotenia, ktorý zahŕňa všetky typy fotiek. Fotíte totiž portréty, udalosti, krajinu, momentky a snažíte sa zachytiť jedinečnú atmosféru.
 

Pred svadbou sa pripravíte na fotenie

Všetci vieme, že prípravy na svadbu prebiehajú už mesiace dopredu. Aj s rezerváciou fotografa je to podobné. Na spolupráci s budúcimi novomanželmi sa dohodnete niekoľko týždňov, možno aj mesiacov vopred. Ako teda prebiehajú prípravy? Okrem klasických aspektov, ktoré sa týkajú dátumu a ďalších podrobností, má fotograf za úlohu budúci pár spoznať. Ako si predstavujú svoj veľký deň? Čo ich oboch vystihuje? Čo by chceli vidieť na svojich fotkách a čo by naopak na fotkách vidieť nechceli?

Technika, na ktorú sa môžete spoľahnúť

Ak ste si už ozrejmili detaily, je načase dať do poriadku techniku a foto príslušenstvo. Všetko totiž musí byť v tom najlepšom poriadku. Pri fotení reportáží záleží na rýchlosti digitálnych zrkadloviek. Správne zvolený objektív zas zachytí jedinečnú atmosféru. Do uzavretých a menších priestorov sa hodí širokouhlý objektív, ktorý slúži najmä na celkové zábery. Teleobjektív zas využijete na väčšie vzdialenosti. Zabúdať by ste nemali ani na externý blesk. Blesk je totiž v prípade nedostatočného svetla vďačným pomocníkom a oplatí sa ho mať po ruke.

Fotenie obradu

Zachytiť by ste mali aj okamihy ako napríklad posledné momenty pred obradom. Môžete odfotiť prstienky a vyriešiť organizáciu. Nezabudnite sa tiež dohodnúť s oddávajúcim, odkiaľ môžete zaľúbencov fotiť. Ak sa vám napríklad podarí zachytiť prvú pusu novomanželov, nevesta vás bude určite zbožňovať. Ide však o veľmi krátky okamih, preto naň musíte byť pripravený a reagovať rýchlo. To však ešte nie je koniec. Čakajú na vás fotenia svadobčanov, slávnostnej hodiny aj voľnej zábavy.

Navštívte e-shop AQT.sk a zadovážte si vhodné foto príslušenstvo za prijateľné ceny, vďaka ktorému budú vaše fotky kvalitnejšie a originálnejšie.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.