web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Začínajte aj vy nový deň s pozitívnou náladou

Autor: admin - aug• 28•2017

Veľmi dobre to poznáte aj vy. Zobudíte sa, cítite sa, akoby vás prešlo stádo koní a pri predstave, že máte celý deň stráviť v práci, vám príde zle. Každé pracovné ráno chodíme po dome ako mátohy a najradšej by sme prehltli liek na spanie a spali celý deň. To však nie je riešenie.

Začnite aj vy nový deň v pozitívnej nálade. Skúste sa držať týchto pravidiel a rána už nebudú bývať pre vás nočnou morou.

Pohár čistej vody vás povzbudí

Ráno, hneď ako vstaneme, by sme si mali dopriať pohár čistej vody. Nesmieme zabúdať, že naše telo sa počas spánku zbavuje prebytočných látok, čím sa z tela vytrácajú aj tekutiny. Najmä teraz cez leto určite aj vy pociťujete ráno po prebudení neuveriteľný smäd. Kávou ho nezaženiete, vodou však áno. Odporúčajú sa dva deci čistej vody – nie minerálnej, čistej.

Zacvičte si

Zopár klikov a drepov vám ráno dodá energiu. Ak pracujete v kancelárii, sústreďte sa najmä na rozhýbanie krku. Krčná chrbtica býva stuhnutá a aj kvôli nevhodne vybratému vankúšu vám bude ešte dlho robiť problémy. Ak si ráno namiesto holenia tváre (toto platí samozrejme len pre pánov) vyhradíte čas na kliky, drepy a iné cviky, verte, že o problémoch s krčnou chrbticou budete čítať len v časopisoch.

Zabudnite na sociálne siete

Aj vy máte vo zvyku kontrolovať si hneď ráno po prebudení sociálne siete? Kašlite na ne. Radšej si pustite rádio, poprípade CD obľúbenej kapely. Dámy sa budú skôr sústreďovať na to, aký typ vlasovej kozmetiky tentokrát použijú. Páni si radšej vychutnajú teplú kávu a prečítajú čerstvé noviny. Sociálne siete vás len zbytočne rozladia. Skúste na pár dní tento experiment a uvidíte, že ráno sa budete cítiť oveľa lepšie. Poďakujú vám za to aj vaše oči.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.