web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Počúvajte svoje telo a vyhnete sa zbytočným zdravotným komplikáciám

Autor: admin - nov• 27•2018

Baktérie a vírusy majú v tomto chladnom ročnom období hody. Počet chorých na chrípku pribúda a ak ešte nie, onedlho bude ešte len pribúdať. Práve v tomto období by sme mali na svoje telo dávať väčší pozor. Pri oslabenej imunite nás môžu baktérie a vírusy pripútať na pár dní na lôžko a nič príjemného to nebude.

Dostatok spánku

V tomto ročnom období, ale nielen v ňom, je dôležité, aby sme nezanedbávali spánok. Počas spánku sa náš organizmus regeneruje, oddychuje, preto je potrebné, aby sme neponocovali a snažili sa nastaviť si taký režim, vďaka ktorému budeme zaspávať vždy v rovnakom čase a budeme sa budievať vždy v rovnakom, alebo aspoň v podobnom čase.

Keď toto vyskúšate, vaše telo sa ako keby „naprogramuje“ na tento systém a budete sa budievať v rovnakom čase aj bez použitia budíka. Na začiatok si ale ten budík predsa len dávajte, aby sa nestalo, že zaspíte do práce.

Nezabúdajte, že kvalitu vášho spánku ovplyvní nielen jeho dĺžka, ale aj kvalita vášho matraca. Odporúčaná životnosť matracov je 7-10 rokov. Ak máte penový matrac dlhšie ako 10 rokov, je načase ho vymeniť za nový ešte lepší penový matrac, ktorý sa prispôsobí vašim spánkovým návykom a hlavne nezaťaží vašu chrbticu. Za kvalitné matrace sú považované aj matrace z HR peny, čiže matrace zo studenej peny.

Žiadne sladkosti a alkohol

Náš organizmus extrémne reaguje na sladkosti a alkohol. Skúste obmedziť príjem týchto potravín a uvidíte, že sa vám výsledky upravia. Darmo môžete skúšať rôzne diéty, ktoré aj tak nikam nevedú. Stačí si len dôkladne vyberať potraviny v obchodoch a vyhýbať sa alkoholu a sladkostiam. Ak aj napriek tomu nedokážete odolať sladkostiam, môžete vyskúšať mliečnu BIO čokoládu. Odporúčame predovšetkým takú, ktorá je ručne vyrábaná na Slovensku.

Vetranie a čerstvý vzduch

Svojmu zdraviu pomôžete, ak klasické „nesky“ nahradíte chutnejšími zelenými kávami, ktoré vám navyše pomôžu schudnúť nejaké tie kilečká. Zdravotným komplikáciám sa ale vyhnete, ak nebudete zabúdať na pravidelné vetranie v interiéri. Vírusy a baktérie sa v prekúrených miestnostiach šíria oveľa rýchlejšie, preto časté nárazové vetranie má svoje opodstatnenie.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.