web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Otvorené balkóny v lete

Autor: admin - júl• 21•2015

Pozerám sa na teplomer pri okne. V izbe 27, za oknom 37 stupňov. Na lavičkách pod stromami pri náprotivnom paneláku nie je ani noha. A to tam býva vždy niekoľko mamičiek aj detičiek. Ani sa im nečudujem, kto by sa tam vypekal, keď nemusí. No ale kto sa chce vypekať vo svojom byte, keď má otvorené balkónové dvere a do oveľa chladnejšieho bytu si púšťa tú horúčavu zvonka?

By ma zaujímala tá logika, ktorou niekto príde na to, že keď je mu teplo, otvorí si okno alebo balkón a vetrá vzduchom, ktorý je ešte horúcejší? To aj bez teplomera musí byť každému normálnemu jasné, že vonku pred panelákom je horúcejšie, ako doma. Aj keď je možné, že keď nejaký magor takto „vetrá“ už celý týždeň, že aj v byte má už horúco, ako v pekle 😀

Keď sa vraciam z mesta, som rád, že vojdem do vchodu našej bytovky a okamžite sa ovlaží chladnejší vzduch. Predpokladám, že takto to môže cítiť každý zdravý človek. No ale pohľad z okna na panelák oproti alebo v meste aj na iné mi našepkáva, že to buď ľudia necítia alebo nie sú schopní pochopiť.

Rovnako ako keď v zime, kedy sa kúri radiátormi, má niekto trvale otvorenú vetračku na izbe. Vypúšťať teplo do neba? Sa občas čudujem, kto všetko má u nás volebné právo a občiansky preukaz.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.