web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

O tomto je predplatné

Autor: admin - okt• 15•2017

Nechcete sledovať, či už vyšiel váš obľúbený časopis a už je na stánku? Nechcete prísť o niektoré z čísiel? Tak potom si objednajte predplatné. Bude vám pravidelne chodiť do schránky o nič sa nemusíte starať, nič sa nestratí a v pravý čas budete mať časopis na stole. Či?

Čítať časopisy mi príde v dnešnej dobe trochu archaické. Spoločenské či bulvárne sú pre mňa už úplne out, nehodia sa ani ako zdroj natrhaného papiera pre každodennú potrebu. No odborné, zamerané na nejakú činnosť či koníčky, tie si občas pozriem rád. Preto ma celkom potešilo, keď som v rámci jednej fušky dostal ponuku na barter predplatné jedného takého mesačníka na rok. Lepšie ako nejaký gadget, ktorý nestojí za nič. Vyplnil som formulár a tešil sa, ako každý mesiac po desiatom budem mať v priečinku okrem bankového výpisu alebo nejakej reklamnej ponuky aj farebný časopis o koníčku, ktorý ma celkom zaujíma.

časopis

Prvý problém nastal už krátko po objednaní. Prvé číslo z predplatného som dostal až po siedmych týždňoch. Mysleli ste si aj vy, že objednáte, zaplatíte (či zaplatia za vás, keď sa jedná o darček či odmenu) a o pár dní už listujete stránkami? Houby s voctem, hovoria v Čechách. Mesiac im nestačí na to, aby objednávku zaevidovali a časopis začali doručovať. Vo vydavateľstve.

Nejak som to rozdýchal a tešil sa na prvé číslo, na ktoré som medzitým aj zabudol. Každý mesiac som si prelistoval časopis, občas prečítal celý článok. Až som si jedného dňa uvedomil, že časopis neprišiel. Mrkol som do tiráže predchádzajúceho čísla, kedy má vyjsť pokračovanie a zistil som, že pred dvomi týždňami.

Aby som ušetril poštárom robotu a sebe nervy, platím si na pošte priečinok. Doma často nebývam, som v práci, keď poštári pracujú 😉 Nemusia so zásielkami pre mňa nikam chodiť, dajú mi ich do priečinka. Ja nemusím najskôr domov vyprázdniť schránku a až potom na poštu, všetko nájdem priamo v priečinku. Občas.

Tak som zašiel za vedúcou reklamovať nedodanie objednaného mesačníka. Poznačila si titul, dátum vydania a sľúbila nápravu. Skutočne, na tretí deň som mal časopis v priečinku. A toto som absolvoval v priebehu pol roka celkom trikrát.

Keď si začnem kupovať nejaký časopis v jednom stánku, predavačka si ma zapamätá a začne mi časopis odkladať, aj keď pár dní meškám. Keď si objednám časopis vo vydavateľstve, tak si musím strážiť dátum vydania a kontrolovať, či mi ho pošta doručí.

Tak načo mi je potom predplatné?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.