web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Na únavu vám pomôže kúpeľný pobyt v slovenských kúpeľoch

Autor: admin - nov• 23•2018

Pomaly sa nám zvianočnieva, čo ste si určite už všimli najmä v obchodných centrách, ktoré sú ladené vianočne. Všadeprítomné ozdoby a ľudia zháňajúci vianočné darčeky sú všade, kam sa len pozrieme.

Ak vás toto predvianočné obdobie vyčerpáva a potrebovali by ste oddych niekde ďaleko od všetkých povinností a vystresovaných ľudí, ktorí ešte nemajú pokúpené vianočné darčeky, jeden tip, kde by ste si mohli oddýchnuť, predsa len pre vás máme.

Termálne kúpele

My Slováci máme v niečom predsa len výhodu. Ako jedna z krajín V4 sa môžeme pochváliť nespočetným množstvom kúpeľných miest, ktoré každoročne lákajú nielen Slovákov, ale aj zahraničných klientov, a to je už čo povedať.

Ak už dlhšiu dobu pociťujete únavu celého tela, ťažko sa vám rozmýšľa, ťažko sústredí, máte časté migrény a kĺby vás už neposlúchajú, stačí si len zarezervovať dobrý termín v odporúčaných termálnych kúpeľoch. Medzi tieto odporúčané kúpele môžeme zaradiť všetky tieto – Turčianske Teplice, Rajecké Teplice, Piešťany, Bardejovské kúpele, Kúpele Nimnica, kúpele v Bojniciach.

Stačí pár dní a telo si dokonale oddýchne od všetkého, čo ho v poslednom období trápilo.

Teplé procedúry

Čo sa týka procedúr, odporúčame jednoznačne saunovanie, najmä fínsku saunu a parnú saunu. Vyskúšať môžete aj relaxačnú termoterapiu, čiže teploliečebné procedúry, ktorých základom sú teplé zábaly. Sú vhodné pre ľudí, ktorí majú problémy s pohybovým ústrojenstvom a trápia ich silné svalové kŕče. Zároveň sú vhodné pre tých ľudí, ktorí sa cítia neustále unavene a každý rok ich trápia jesenné depresie.

Pozor na prechladnutie

Extrémne výkyvy teplôt na procedúrach a vo vonkajšom prostredí, čiže mimo kúpeľného hotela, vám môžu spôsobiť menšie nepríjemnosti. Postačí, aby ste sa dostatočne obliekli, ak máte procedúry v inej budove ako ste ubytovaný. Dajte si radšej viac vrstiev a chráňte si predovšetkým hlavu, krk a močové cesty. Práve tieto partie sú najrizikovejšie.

Ak sa budete držať týchto rád, nebudete musieť absolvovať vyšetrenie na urológii.

Kúpeľný pobyt vám pomôže oddýchnuť si nielen fyzicky, ale aj duševne.

S rezerváciu sa poponáhľajte, pretože termíny sa veľmi rýchlo míňajú.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.