web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Mechanické čistenie kanalizácie

Autor: admin - júl• 29•2013

Mechanické čistenie kanalizácie Človek by si povedal, že ak býva v paneláku, tak je od mnohých starostí odbremenený. Napríklad taká kanalizácia a jej prípadné čistenie je starosťou niekoho iného. Ale aj keď sa vám o bývanie stará správca, občas prídete do styku s vecou, ako je čistenie kanalizácie aj v paneláku.

Minimálne preto, že stojaté rozvody odvodu dažďovej vody aj kanalizácie vedú po vonkajších chodbách, skryté za plechmi inštalačných jadier a vyúsťujú pri výťahu. A keď a teda pripchajú, tak sa to dotýka všetkých obyvateľov a nájomníkov bytovky, nakoľko sa musí otvoriť kanalizácia na prízemí a použiť mechanické čistenie spôsobom, že si to všimnete aj na najvyššom poschodí. Navyše hlavný vchod do domu je často obmedzený a ľudia radšej chodia zadným vchodom a vystupujú z výťahu už na prvom poschodí.

Mechanické čistenie kanalizácie má veľkú výhodu oproti starým či domáckym metódam prúdu tlakovej vody. Na čistenie používa rôzne špirály s možnosťou upevnenia rôznych zakončovacích nástavcov a pomocou kĺbov sa vie čistiaca hlavica dostať aj do zahnutých častí rúr malého priemeru. Na pohon mechanického čistenia je použitý elektromotor a tak je čistenie dosť tiché a nezanecháva za sebou špinu, ako je to pri tlakovom čistení, kde je voda úplne všade a s ňou aj to, čo sa v kanalizácii nachádza. A viete si predstaviť, akú „radosť“ by mal ten, kto má službu v paneláku, upratovať všetko po takom amatérskom prístupe?

Čistenie kanalizácie mechanickým spôsobom môže síce na malý čas obmedziť majiteľov a nájomníkov bytov, rozhodne je však efektívnym a úsporným spôsobom čistenia odpadových potrubí. A keď ľudia budú musieť pár hodín obchádzať prízemie, aspoň si nabudúce rozmyslia, čo všetko do kanalizácie vypustia.

Aj majitelia domov občas potrebujú urobiť čistenie kanalizácie a tých asi nebudeme obviňovať, že do WC hádžu kadečo. Kanalizáciu môže upchať aj lístie a drobné konáriky, ak do kanalizácie ústia zvody dažďovej vody zo strechy, nad ktorou sa čnie nejaký strom.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.