web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kedy kupovať zimnú výbavu

Autor: admin - máj• 26•2016

lyziarky Mať deti je radosť ale aj starosť. A mať malé deti je občas aj skúška trpezlivosti. Napríklad keď im musíte nejako vysvetliť, že kupovať v zime darčeky, ktoré by si užili až v lete, sa neoplatí. A rovnako tak je občas ťažké zdôvodniť, prečo sa v lete nekupujú veci na zimu.

Predstavte si, že máte doma malého športovca. Dobre sa v škole učí a svoju energiu si vie vybiť športovou aktivitou. No len tak behať po lúkach alebo okolo štadióna ho nebaví, radšej má poriadny bicykel a keď napadne sneh, ani vtedy ho neudržíte doma, lebo skúša, ktorý zo svahov s vlekom je ten najlepší, ktorý odkáže viackrát za deň zísť dolu na lyžiach.

A tento váš malý huncút má v lete narodeniny. Keď sondujete, čo by mu urobilo radosť, aký darček by ho potešil a vás nezruinoval, vypadne z neho celkom jednoznačne, že by potreboval nové detské lyžiarky. O tom niet pochýb, že tie staré sú už celkom opotrebované, ale najmä už z nich váš lyžiar vyrástol. No vám ako zodpovednému rodičovi je celkom jasné, že jeho noha v lete rásť neprestane a keď by ste dnes kupovali nové lyžiarky, do zimy by mu mohli byť zase malé.

Mohli by ste si na skúšanie topánok na lyžovanie zobrať o jedny ponožky navyše, ale máte predstavu, o koľko vyrastie za pol roka vaša ratolesť a o koľko sa zväčší jej noha? To skorej vyhráte v športke, ako uhádnete budúcu veľkosť detskej nohy o pol roka. A hoci váš malý oslávenec nástojčivo prosí, aby ste mu tie detské lyžiarky kúpili už teraz, pretože teraz má narodeniny, zostáva len na vašej vynaliezavosti presvedčiť ho, že na letné narodeniny kupovať zimný darček nedáva zmysel.

S deťmi bývajú radosti aj starosti. A pri takejto príležitosti si vždy spomeniem, aké to asi so mnou museli mať moji rodičia ťažké a občas si hovorím, že mali so mnou veľkú trpezlivosť. A časť z nej sa snažím teraz sám využívať, keď musím vysvetľovať veci rozumné, no citovo nepochopiteľné.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.