web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Dva najpoužívanejšie spôsoby prepravy tovarov, na ktoré podnikatelia nedajú dopustiť

Autor: admin - mar• 20•2019

Bez prepravy tovarov by nemohol fungovať žiaden podnikateľský subjekt. V súčasnosti trpí najmä kamiónová preprava, nakoľko naše cesty, ale aj cesty v zahraničí bývajú v dopravných špičkách preplnené a podnikateľ nemá istotu, či bude tovar prepravený na miesto dodania v stanovenom termíne. Práve kvôli tomuto si podnikatelia vyberajú riečnu a leteckú prepravu, pretože vedia, že na ne sa môžu vždy spoľahnúť.

Námorná riečna preprava

Najstarší druh prepravy stále patrí medzi tie najlepšie spôsoby prepravy. Môže za to aj kvalita ciest nielen v našej krajine, ale aj v okolitých krajinách. U nás robia problémy nekvalitné cesty, v zahraničí zase preplnené hlavné ťahy.

Ak začínate s podnikaním a hľadáte vhodný spôsob prepravy tovarov, vyberte si námornú vodnú prepravu. V súčastnosti sa práve riečna preprava orientujte na využívanie veľkých kontajnerov, čo pomáha zefektívniť prácu – uľahčuje nakladanie a vykladanie tovaru.

Ak potrebujete prepraviť svoj tovar na vzdialenejšie trhy, vyberte si riečnu prepravu. Tá totiž okrem toho, že vám zaistí spoľahlivý presun tovaru, vám zabezpečí aj prepravu nebezpečného tovaru, ktorý je náročný na prepravu a vyžaduje si bezpečný prevoz.

Letecká preprava

Podobne ako námorná preprava aj ona pomáha sprístupňovať zahraničné trhy tým, že dokáže zabezpečiť prevoz tovarov na iné kontinenty. Predstavuje snáď najrýchlejší spôsob prepravy tovarov a výhodou leteckej prepravy je aj to, že dokáže predĺžiť záruku tovarom, ktoré sa rýchlo kazia. Ak chcete, aby bol tovar rýchlo a spoľahlivo dovezený na dohodnuté miesto v stanovenom čase, uprednostnite leteckú prepravu.

Ak chcete, aby zákazníci u vás nakupovali aj naďalej, musíte myslieť aj na vhodný spôsob prepravy. Logistické služby hrajú dôležitú úlohu v tom, či sa vašej firme bude dariť, alebo nie, preto určite nepodceňte výber firmy, ktorej zveríte prepravu tovaru. Zákazníci sú nároční a časté omeškanie tovaru nebudú tolerovať.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.