web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Drevo nemôže chýbať ani v mojom bývaní

Autor: admin - feb• 04•2017

Vedeli by ste si predstaviť domácnosť, v ktorej by sa nenachádzalo vôbec nič z dreva? Ja ani nie. Drevo totiž tvorí základný prvok každého interiéru a bez neho by priestor pôsobil akosi prázdne a stále by mu niečo chýbalo. Samozrejme, drevený je aj nábytok, no len ten samotný nestačí. Do bývania totiž potrebujete priniesť vôňu prírodného dreva, bez žiadnych chemikálií, lepidiel, čím si nielen vytvoríte zdravý, ale aj príjemný a maximálny pohodový priestor na život.

Čisté masívne drevo na stene

Ako však do interiéru priniesť drevo v jeho najprirodzenejšej forme? Teda v podobe masívu, ktorého jediným opracovaním je dodanie mu atraktívnej formy využiteľnej pri zariaďovaní priestorov? Zaujímavým tipom môže byť kúpiť si tatranský profil, ktorý spĺňa požiadavky na čisté drevo bez chemických úprav, no v relatívne atraktívnej podobe. S tatranským profilom dokážete obložiť akúkoľvek stenu, avšak zas to s ním neprežeňte. Dnes už totiž nie je v kurze obalenie celej miestnosti do dreva, ale naopak, len oživenie jej časti týmto prírodným prvkom.

tatransky profil

V prospech tatranského profilu hrá tiež relatívna jednoduchosť jeho pokládky, ktorú zvládnu každé šikovné ruky. Postačí si len vytvoriť podklad vo forme roštu z drevených hranolov a na ten následne pokladať dosky tatranského profilu. V interiéri ho navyše ani nemusíte ošetrovať nátermi, ale pokojne ponechať v jeho prirodzenej forme.

Vytvorte si jednoduché drevené doplnky

Ďalším spôsobom, ako dostať prírodné drevo do domácnosti, sú doplnky. Tie nemusíte kupovať, ale vytvoriť si ich vlastnoručne, čím navyše získajú pre vás jedinečnú hodnotu. Drevené dekorácie si rovnako vyhotovíte veľmi jednoducho. Napríklad postačí odpíliť z dreveného okruhliaku tenké koliesko dreva, ktoré mierne obrúsite, položíte naň zaváraninovú fľašu, do ktorej umiestnite sviečku. Fľašu môžete oživiť stužkou z vrecoviny. Práve takýto jednoduchý dizajn je dnes naozaj moderný. Prípadne môžete z neforemných halúzok a špagátu vytvoriť rám, ktorý následne vypletiete špagátom. Ten zaveste na stenu a pripnite doňho vaše rodinné fotografie. Vymyslieť sa dá naozaj čokoľvek, stačí len zapojiť svoju fantáziu.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.