web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Sociálne siete sú požieračmi času

Autor: admin - okt• 30•2017

Sociálne siete ako Facebook a Instagram sú v súčasnej dobe veľmi populárne. Pravdepodobne Mark Zuckerberg vôbec netušil, aký fenomén v roku 2004 vytvoril. Keby sa spýtate svojich známych, pravdepodobne väčšina z nich je zaregistrovaná na týchto dvoch sociálnych sieťach, čo samozrejme nie je zlé, keď sa potrebujete s niekým nevyhnutne spojiť.

Sociálne siete sú požieračmi času. Určite sa vám neraz stalo, že ste sa prihlásili na Facebook, že sa s kamarátmi dohodnete na stretnutí a razom si uvedomíte, že dve hodiny ubehli ako voda. Pozeráte profily kamarátok vašich kamarátok, pričom na správy ste už dávno odpísali a zatiaľ žiadna odozva neprišla. Zbytočným „rolovaním“ nástenky strácate čas. Za ten čas by ste mohli povysávať domácnosť, vybrať na eshope cartridge Lexmark, aktualizovať počítač, umyť okná, uvariť večeru a pod.

Hodina denne

sociálne siete

Skúste obmedziť čas strávený na internete a sociálnych sieťach na hodinu denne. Uvidíte, že si nájdete čas na svoje hobby a nebudete len tak bezcieľne prezerať sociálne siete a profily svojich známych. Na začiatku to bude možno ťažké, ale po čase uvidíte, že vám vyhýbanie sa sociálnym sieťam prospieva. Nezabúdajte, že čas na internete môžete stráviť aj efektívnejšie, buď pozeraním inšpiratívnych webov, alebo objednávaním potrebného tovaru cez e-shopy. Určite vás ale prekvapí informácia, že si na internete budete môcť objednať rôzne značky tonerov – konkrétne aj obľúbený toner CE285A.

Sociálne siete sú a vždy budú požieračmi času. Sústreďte sa skôr na iné dôležitejšie veci a čas strávený na sociálnych sieťach zredukujte na minimum.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.