web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Prišiel čas ponožiek

Autor: admin - sep• 22•2018

Toto leto bolo celé nejaké čudné. Začalo už v apríli a vyzeralo to, že neskončí do novembra. Skvelé pre ľudí, horšie pre gazdov a záhradkárov. No ale počasie si robí, čo chce a zrazu ako keby uťal. A kto nechce ochorieť, prechladnúť, mal by na zmenu počasia včas zareagovať. A ja chorý byť nechcem.

Pamätám si rok, kedy sme koncom mája vonku chodili v bundách, ako v zime. Tento rok bolo tak teplo, že sa byty vyhriali a kto nemal klimatizáciu, veru mu bolo horúco. Ak nevedel správne vetrať a používať žalúzie. No mne teplota okolo 25 °C vyhovuje. Môžem pracovať z domu naozaj pohodlne. Kraťasy a tričko stačia, ponožky som nenosil. Načo aj zbytočne sa potiť, no nie?

Okrem ležérneho pohodlia má takéto teplo a jemu primerané oblečenie aj svoje ekonomické výhody. Kraťasy sú lacnejšie, ako tepláky, tričko stojí menej, ako mikina, ponožky ležia v skrini. Čo nezoderiem, to nemusím kupovať. Zvýši na iné 😉 Alebo nemusím toľko zarobiť. Z tohto uhla pohľadu musím závidieť ľuďom, žijúcim na juh od nás. Majú prirodzené teplo zo Slnka, nemusia sa starať o zohrievanie ani drahšie teplé oblečenie, len si tak žijú. Načo do čerta sa sem teda tí imigranti ženú?

No dnes ráno sa teplomer pokazil. A k tomu začalo trochu pršať. Treba povedať, že presne podľa predpovede. A hoci vo vnútri v byte je teplota stále rovnaká, studený vzduch zvonka je nepríjemný. Pozatváral som skoro všetky vetračky, už to nie je príjemné mať ráno otvorené okná. A vybral som zo skrine ponožky. Nemám záujem o prechladnutie. Ako vraví stará pravda: To chce kľud a nohy v teple.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.