web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Ohlásiť nehodu do Allianz je strašné

Autor: admin - feb• 01•2018

Ešte som nestihol si dať ani variť rannú kávu, keď mi zazvonil mobil. Na displeji meno mojej príbuznej, čudný mužský hlas mi oznamoval, že práve mala dopravnú nehodu. To nám ten deň pekne začína. Hlavou mi preblesli desiatky možných scenárov. Všetky moje priority na ten deň boli v ťahu, teraz je dôležité niečo úplne iné.

Čo sa týka vodičky, zdalo sa že všetko je v poriadku a v priebehu dňa, tak ako postupovali rôzne vyšetrenia, sa to len potvrdzovalo. Takže mi ostalo len zorganizovať odťah vozidla zo susedného okresu, nájsť miesto na dočasné zaparkovanie búraného auta, overiť opraviteľnosť u svojho automechanika. Pravdaže ešte krátka debata s policajtami na mieste nehody, výmena kontaktov s majiteľom poškodeného plota a na záver toho všetkého ohlásiť nehodu v poisťovni, nech si môžu dať plot čo najskôr do poriadku.

No skôr, ako vôbec niekam zavolám, pretože ktovie, dokedy bude vodička pacientkou v nemocnici, predsa len nie je normálne stratiť vedomie za jazdy, keď človek nie je chorý, liečený ani na PN, bude treba zistiť, kde má auto zákonnú poistku. To ani nebol veľký problém, kým odťahovák menil zničený ráf a pneumatiku za rezervu a pripravoval auto na naloženie, v kaslíku som našiel obálku „Otvorte v prípade nehody“. Ani som to veľmi neštudoval, na malej bielej plastovej kartičke bol okrem nápisu Allianz aj kontakt „nahlásenie poistnej udalosti“ a osemstovkové telefónne číslo.

V takejto situácii sa vám snaží Allianz predať novú poistku…

Hovorím si ako fajn, kým bude auto na korbe, zavolám. Hnus velebnosti. Kerý debil tam má v Allianzi na starosti krízové plánovanie? Buchol už niekedy autom alebo dokáže sa vžiť do situácie vodiča, ktorý práve svojím autom vrazil do iného auta alebo do plota tak, že mu strelil airbag? Očakával som príjemný hlas v štýle „dobrý deň, ako vám môžem pomôcť?“, no dočkal som sa automatu, ktorý sa mi snažil predať nové poistenie a až na tretí pokus som sa dozvedel, že mám stisnúť dvojku. A hneď po tom, že budem nahrávaný, banda všivavá. Čo ma je po nejakej novej poistke, nenažranci, práve hlásim škodovú udalosť a mám úplne iné starosti. To ale vypasené prasce za stolom asi nedokážu svojím mozgovým potenciálom zvládnuť.

Ešte že ten nemecký Allianz nie je aj mojou poisťovňou.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.