web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Môžeme sa na slovenských cestách cítiť bezpečne?

Autor: admin - feb• 10•2018

Určite ste sa aj vy aspoň raz zamysleli nad touto otázkou. Kvalita slovenských ciest nie je ani zďaleka taká ako u našich západných susedov. Mnohé úseky si pamätajú ešte časy socializmu, diaľnice na východ nie sú stále postavené a pri predstave, že máme cestovať zo západu na východ sa nám na tele objavujú zimomriavky. Čo si budeme klamať, infraštruktúra na Slovensku je v žalostnom stave. Keď vieme, aká je situácia, môžeme si povedať, že naše cesty sú bezpečné?

Nekvalitné osvetlenie vozovky

Na slovenských cestách sa veruže nemôžeme cítiť bezpečne. Môže za to práve nekvalitné osvetlenie niektorých úsekov ciest. Chýbajú osvetlenia pre priechody pre chodcov, obce šetria na verejnom osvetlení a namiesto klasického šetrného verejného osvetlenia vyberajú lacné nekvalitné verejné osvetlenie, ktoré navyše neosvetlí vozovku tak, ako by malo.

Ak máte možnosť ovplyvniť výber verejného osvetlenia, tak hlasujte za LED šetrné verejné osvetlenie. Ide predsa aj o vašu bezpečnosť na cestách!

Veľa „sviatočných“ vodičov

Na slovenských cestách sa nemôžeme cítiť bezpečne ani z toho dôvodu, pretože sa na cestách vyskytuje až príliš veľa „sviatočných“ vodičov. Sú to vodiči, ktorí jazdia len cez víkendy/ cez sviatky, kedy je podstatne menšia premávka. Obmedzujú v jazde skúsených vodičov a niekedy aj úmyselne spomaľujú premávku. Dávajte si preto maximálny pozor a zbytočne nepredbiehajte, ak máte pred sebou takéhoto vodiča. Riskujete nehodu, a to rozhodne za to nestojí.

Takýto vodiči by sa mali zamyslieť nad tým, či by sa im neoplatilo investovať do kondičných jázd. Tie im pomôžu „rozjazdiť sa“.

Množstvo ďalších problémov

Na väčšine slovenských ciest sa nemôžeme cítiť bezpečne. Vysoké rýchlosti, nespevnené krajnice, sviatoční vodiči, ale i nekvalitné osvetlenie vozovky sú nepriatelia všetkých poctivých vodičov. Ak pred sebou zbadáte autoškolu, buďte opatrní. Aj vy ste sa predsa učili jazdiť. V súčasnosti sa ale zvýšili ceny za absolvovanie kurzu autoškoly a verejnosť sa o to dozvie až pri platení. Niektoré autoškoly však nezabúdajú cenník autoškoly aktualizovať aj na svojej web stránke.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.