web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kritéria, ktoré vám pomôžu pri výbere podlahy do spálne

Autor: admin - aug• 28•2018

Rekonštruujete a premýšľate, aký typ podlahy sa hodí do spálne? Pri výbere vhodnej podlahovej krytiny by ste mali v prvom zvážiť určité kritéria. Podlaha v spálni by mala byť hlavne pohodlná. Keďže nejde o miestnosť, ktorá je jednostaj zaťažovaná, môžete voliť aj jemnejšie materiály. Vyhnúť by ste sa ale mali studeným podlahám, ako je napríklad laminátová podlaha, ktorá sa do spálne nehodí vôbec.

1. Podlaha musí byť príjemná na dotyk

V spálni by ste mali voliť podlahu, ktorá je pohodlná a príjemná na dotyk. Vyberať by ste mali z podláh, ktoré sú vyrobené z prírodných materiálov. Do domácnosti si našla cestu korková podlaha, ktorá je ekologická, vyrobená z kôry korkového dubu a dobre izoluje. Jeho nevýhodou je mäkší povrch. V spálni, kde chodíte len bosky alebo v papučiach, mu ale nehrozí poškodenie, preto je dobrou voľbou. Rovnako môžete siahnuť po linoleu, ktoré má dlhú životnosť, je odolné voči tepelným výkyvom a je skvelým izolantom.

2. Podlahová krytina s krásnym dizajnom

Podlaha v spálni by mala pôsobiť elegantným a teplým dojmom. Mnohé z podláh vám ponúkajú širokú škálu dekorov. Linoleá nájdete v dekoroch dreva, dlažby, kameňa, ba dokonca aj kobercov. Veselé vzory sa hodia do detských izieb. Siahnuť môžete aj po meranom koberci zo syntetického alebo prírodného materiálu. Spálňa nepatrí medzi vysoko zaťažované miestnosti, preto môžete voliť aj huňatý koberec s dlhším vlasom.

Jednoduchá údržba

Podlaha by mala byť hygienická a jednoducho udržiavateľná. V tomto aspekte trochu zaostáva koberec. Drží sa v ňom totiž prach, roztoče a je teda nevhodný pre alergikov. Ideálne je preto voliť menší kusový koberec k posteli, ktorý vyčistíte omnoho jednoduchšie. Na druhej strane linoleum pre svoje skvelé hygienické vlastnosti spĺňa. Má antialergické aj antistatické vlastnosti.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.