web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Krádež alebo vlastná hlúposť?

Autor: admin - dec• 22•2017

„To nedéláš dobře, Jaromíre“, znie veta z kultového českého filmu. Ale nechcem tu o zápalkách, tu skôr ide o večné nepochopenie u jednoduchých ľudí. Dokola im môžete vravieť, aj tak si musia raz guľky pripáliť. Ako toť ten Slovačisko, čo sa do médiá hnal s tým, že mu (pre jeho sprostosť) ukradli kúsok bitcoinu. A ďalší budú nasledovať, lebo stále tie vyhorené zápalky do krabičky vracajú.

„Chcel som sa prihlásiť do svojej virtuálnej peňaženky a aj na burzu, kde sa nakupujú bitcoiny. Zadal som názov do vyhľadávača Google. Na prvom mieste mi vyhodilo odkaz, ktorý mal rovnakú webovú adresu ako burza len s inou koncovku. Išlo o platenú reklamu, čo som si nevšimol,“ citujem toho paka.

Kde sa stala chyba? Zlyhal ten medzičlánok medzi stoličkou a klávesnicou. Pre istotu zopakujem:

Chcel som sa prihlásiť do svojej virtuálnej peňaženky a aj na burzu, kde sa nakupujú bitcoiny. Zadal som názov do vyhľadávača Google. Na prvom mieste mi vyhodilo odkaz, a na ten som klikol.

Tak väčšia idiotina je už len do vyhľadávania Google dať vyhľadať adresu stránky Google.sk 😀 Či? Možno by bolo ešte väčšou pakovinou do bing.com dať hľadať adresu Googla. No neviem, na to, aby som vymyslel ešte väčšiu blbosť som asi málo sprostý.

No ale dosť ich je aj bezo mňa 😀

Darmo ľuďom pri počítači hovorím, že načo píšu adresu svojej banky do vyhľadávania Google, načo píšu adresu inej stránky do vyhľadávania googla. Veď keď vedia adresu stránky, ktorú chcú pozrieť, tak ju majú hneď napísať do adresného riadka, nie šaškovať s vyhľadávačom. Sranda? Ten chalanisko, čo prišiel o bitcoiny, si to už nemyslí.

Keď chceme používať auto, musíme sa okrem predpisov naučiť aj auto používať. Keď chceme používať práčku, musíme si prečítať návod a naučiť sa ju používať. Dokonca aj keď chceme používať televízor, musíme sa naučiť ho používať. To len pri počítači a internete si každý myslí, že to vie, že je to jednoduché, že to zvládne, že sa nič učiť nemusí.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.