web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Jednoduché pravidlá, ktorých by ste sa mali držať pri zariaďovaní kancelárií

Autor: admin - mar• 24•2019

Viacerí podnikatelia nevenujú príliš veľa pozornosti zariaďovaniu kancelárskych priestorov. Myslia si, že stačí kúpiť kvalitné počítače, stôl a stoličky a kancelária je už zariadená. Takto to však vôbec nefunguje. Je potrebné prihliadať aj na plochu kancelárie, počet okien, ale aj ako je riešené vetranie.

Nezabúdajte na správne rozmiestnenie kancelárskych stolov

To, ako rozmiestnite kancelárske stoly s otočnými kancelárskymi stoličkami, závisí predovšetkým od toho, aké veľké kancelárske priestory vlastníte, koľko ľudí pracuje v danej miestnosti a ako sú rozmiestnené okná. Dávajte si pozor, aby kancelárske stoly neboli pri vchodových dverách, ale zároveň, aby zamestnancom nesvietilo priame slnko na monitor počítača. Plocha kancelárskeho stola však musí byť dostatočne osvetlená, aby si zamestnanec mohol robiť svoju prácu dobre. Nezabúdajme na to, že prirodzené svetlo zvyšuje produktivitu, preto sa snažte robiť všetko pre to, aby vaše kancelárske priestory mali dostatok svetla.

Vytvorte oddychovú zónu a zónu, kde usadíte klientov, ktorí k vám prídu

Do kancelárií za vami budú chodiť aj klienti, preto je potrebné pri zariaďovaní brať ohľad na to, že v kancelárskych priestoroch budete potrebovať priestor aj na vytvorenie zóny, kde budete môcť usádzať svojich klientov. Dôležité je vytvoriť aj oddychovú zónu, čiže zónu, kde si budú môcť oddýchnuť všetci zamestnanci.

V oddychovej zóne nesmie chýbať pohodlná sedačka (stačí aj pohovka), stabilný konferenčný stolík, výkonný kávovar a pokojne aj sedacie vaky.

Samozrejmosť je aj samostatná kuchynka, v ktorej by nemala chýbať rýchlovarná kanvica, chladnička, ale ani kávovar.

Ak chcete mať moderne zariadenú kanceláriu, dôkladne si premyslite rozmiestnenie stolov a prihliadajte na pohodlie zamestnancov. Nezabúdajte ani na vytvorenie oddychovej zóny a zóny, kde budete prijímať stálych, resp. potencionálnych klientov.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.