web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Drevené brikety a pelety: pohodlný spôsob kúrenia

Autor: admin - dec• 21•2019

Aby sme sa cítili doma príjemne, potrebujeme tam mať teplo. Chodiť vo svetroch a baliť sa do deky nie je práve ten najlepší komfort, ktorý si vieme predstaviť, a tak musíme kúriť v kotli alebo si prikúriť v kachliach či krbu. Brikety a pelety nám zaistia pohodlné kúrenie.

Už žiadne starosti

Keď si človek podmanil oheň a naučil sa s ním zaobchádzať, mal tiež zabezpečené teplo a sucho. Obrázky praľudí, ktorí sedia v jaskyni okolo ohňa, sme videli už ako malé deti. Oheň potrebuje drevo a pre nás to tak znamená neustále sekanie, štiepanie a prípravu zásob na zimu, aby bolo čo do krbu dať. Alebo môžete staviť na pohodlný spôsob a do kachlí aj krbov dávať drevené brikety.

Tie sa vyrábajú z drevených pilín a pod tlakom lisujú do požadovaného tvaru tehly alebo valca, rovnako ako pelety bez akýchkoľvek chemických zlúčenín, spojív alebo lepidiel. Vďaka tomu horia brikety dlhšie a majú aj vysokú výhrevnosť, dobre sa skladujú a sú šetrné k životnému prostrediu.

Teplo bez starostí

Už niekoľko rokov prebieha v našej republike výmena kotlov na uhlie za šetrnejšie verzie na iné druhy. Kotly na drevené pelety sú veľmi obľúbenou variantou hneď z niekoľkých dôvodov. Drevo je ekologický a obnoviteľný zdroj energie a pri jeho spracovaní vzniká vo drevospracujúcich závodoch odpadový produkt, piliny a hobliny. A práve z nich sa vyrábajú pelety, ktoré sa lisujú bez použitia akýchkoľvek spojív, lepidiel alebo chemických zlúčenín. Kúrenie peletami je komfortné a pohodlné, kotol sa ľahko udržuje a čistí, navyše odpadu je len minimum a nemusíte chodiť dvakrát denne prikladať. Pri využití kotlov so zásobníkmi, z ktorých sú pelety automaticky dodávané priamo do kotla, je potrebné len raz za niekoľko dní skontrolovať a prípadne vysypať nádobu na popol.

Pri výbere brikiet alebo peliet dajte prednosť kvalite pred cenou. Lákavé ponuky na super lacné brikety vám môžu prirobiť skôr starosti v podobe čistení kachlí i celej miestnosti alebo nutnosti znovu vymaľovať.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.