web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Dovolenka len s poisteným autom

Autor: admin - feb• 28•2017

Autom jazdím veľmi rád, preto mi nevadia ani dlhšie služobné cesty a aj na dovolenku sa vyberiem vždy svojím autom. Dáva mi to možnosť vyberať si nie len čas jazdy a trasu, ktorou sa vydám, ale aj zvoliť si prestávky na oddych alebo krátku návštevu zaujímavých miest. Potom cestovanie nebýva záťažou, ale príjemnou súčasťou dovolenky, takže po návrate z nej sa nemusím z cesty spamätávať.

Za tie roky, čo brázdim asfaltky u nás aj v okolitých štátoch, som nazbieral mnoho skúseností a zážitkov, ktoré sa občas týkajú aj auta a jeho nečakaných porúch v tej najnevhodnejšej chvíli. Pamätám si ešte, ako som začiatkom deväťdesiatych rokov dvadsiateho storočia musel zabezpečiť odťah auta z diaľnice a spolu s kolegami, ktorých som viezol na veľtrh do Brna, sme sa vracali domov rýchlikom. Okrem stresu, ktorý takúto situáciu sprevádza, sa jednalo aj o celkom drahú záležitosť. Havarijné poistenie auta mi v tej situácii vôbec nepomohlo, všetko som zacvakal sám.

odťahovka

Po tejto skúsenosti som pri každej dlhšej ceste mal záložný plán pre situácie, keby sa dačo pokazilo. Služobné cesty mali výhodu, vždy neďaleko by som vedel zavolať kolegom do pobočky. No keď cestujem za poznaním alebo za športom, na kolegov sa spoliehať nemôžem. Preto som k svojmu cestovnému poisteniu zakaždým „pribalil“ aj doplnkové poistenie auta na dovolenku. Vďaka nemu sa môžem spoľahnúť na drobné opravy na mieste alebo odťah do značkového servisu, ktoré zabezpečení poisťovňa. A pri vážnejšej chybe na aute poistka kryje aj cestu domov, nie vždy musím mať také šťastie, ako kedysi, že rýchlik išiel za hodinu a doviezol nás prakticky až domov.

Praktická je aj možnosť ubytovania mňa aj spolujazdcov na pár nocí, ak sa stane porucha ďaleko od domova aj cieľa výletu a servis musí počkať na dodávku náhradného dielu. Prehliadka pamätihodností, múzeí či nákupného centra môže byť celkom dobrým náhradným programom a vďaka tomu spoznáme aj iné miesta, než tie z nášho itinerára. Poistenie auta na dovolenku k môjmu cestovnému poisteniu mi dovolí užívať si nie len v mieste pobytu, ale aj cestou na dovolenku a späť domov.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.