web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Amnestie kam sa pozriete

Autor: admin - máj• 10•2017

Nedávno sa sťažovala jedna moja známa, že už nevie, ktoré rádio alebo ktorý TV kanál si má pustiť. Čokoľvek zapne, zo všadiaľ sa na ňu valia samé amnestie. Bolo to totiž v dobe, kedy amnestie a emócie s nimi spojené hýbali celým národom. Bavil sa o nich parlament, bavili sa o nich kultúrne rubriky, bavili sa o nich občania. Okrem premiéry filmu bola na pretrase aj prípadná zmena ústavy nášho štátu.

Ba mohlo by sa smelo napísať aj „našej republiky“, lebo to vyzeralo, ako keby si občania želali zrušenie amnestií zastupujúceho prezidenta Mečiara. Ale nie o demokracii, o deme demokracie ani o republike, občanoch a parlamente som chcel písať. Hoci sa mi derie na jazyk a klávesnicu otázka, čo také chystali naši politickí predstavitelia, akú zlodejinu chceli pred nami ukryť, keď nám podsunuli toto divadlo o amnestiách, oprávnenosti právnej aj morálnej ich zrušenia a doplnili to dobre načasovaným filmovým predstavením, bez ohľadu na autentickosť a dostupnosť dôkazov pre filmárov, keď už to nešlo pre vyšetrovateľov.

Nebyť ľudí ako je táto známa, o nejakom pokuse rušiť amnestie by som sa ani nebol dozvedel. Na mňa amnestie nevyskakovali ani z chladničky, ani z časopisov ani z novín a v rádiách som o nich nepočul, v telke ich nevidel. Časopisy a noviny v rukách mediálnych domov, snažiacich sa určovať, o čom mám hovoriť, čo mi má zamestnávať myseľ a prípadne aký mám mať názor, zásadne nečítam. Nepočúvam rádio, ktoré ma má ohlupovať v rovnakom duchu a ktoré sa mi v prestávkach medzi odrhovačkami bez duše a nápadu snaží predať čokoľvek ktorejkoľvek firmy, ktorá ma dostatočný rozpočet. Nepozerám manipulatívnu telku, pretože nepotrebujem každý mesiac nový paušál, nekupujem pracie prášky a nepoužívam vložky.

Moje prijímače majú voliče kanálov. Na History alebo Eurosporte nedávajú novinky zo zanedbateľného slovenského hnojiska. A keď si v rádiu vypočujem dopravné spravodajstvo pre trasu, ktorou idem, použijem ten veľký červený gombík. Vypínač. Nedovolím médiám, aby ma zavalili hlúposťami, ktoré sa ma netýkajú, ktoré nedokážem ovplyvniť a ktoré nič nezmenia. Že budem sledovať nejaké amnestie, to ešte nespôsobí, že bude chleba lacnejší.

Chcete aby váš život plynul pokojnejšie a bol krajší? Používajte vypínače na rádiách a televízoroch. Vy určujete, čo budete sledovať. Čo urobí váš život šťastnejším a čo vás posunie ďalej. Je to vo vašich rukách.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.