web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

5 dôvodov, prečo by ste mali začať hrať golf so svojimi biznis partnermi

Autor: admin - okt• 08•2019

Nie nadarmo sa o golfe hovorí tiež ako o pracovnom športe. Golfu sa venuje mnoho podnikateľov a biznismenov, ktorí so svojimi partnermi na ihrisku neraz uzavrú dôležitý kontrakt. Prečo by ste mali pozvať svojich biznis partnerov na golf aj vy?

Zistíte toho veľa o svojich klientoch aj kolegoch

Golf je hra, ktorý si vyžaduje dôvtip a ponúkne vám mnoho situácií, v ktorých môžete ľuďom nielen ukázať svoj charakter, ale spoznať aj ten ich. Niektorí hráči sú mrzutí, keď sa im golfovú loptičku nepodarí dostať do jamky. A čo je ešte horšie, môžu sa dokonca uchýliť k podvádzaniu. Ak sa niekto dá na podobné praktiky, mali by ste prehodnotiť, či sa s ním do nového projektu vôbec chcete púšťať.

Možno budú biznis partneri pri nezdaroch vybuchovať či hádzať golfovou palicou, čo vám dá jasný signál. Potom tu budú aj takí, ktorí udržia svoje emócie pod kontrolou a vy si tak získate istotu, že sa budú vedieť správať aj v pracovnom prostredí.

Spoznáte sám seba

Aj vaše správanie pri hre, potenciálnym klientom veľa napovie. Ak sa len tak ľahko nevzdáte, vypovie to niečo aj o vašom prístupe k práci. Na druhej strane, pokiaľ budete na golfovom ihrisku príliš riskovať, partneri si o vás môžu utvoriť obraz ako o človeku, ktorý sa vystavuje rizikám, hoci to nie je vždy potrebné.

Získate možnosť predať sa

Kým sa dostanete z golfového ihriska naspäť na parkovisko, môžu uplynúť pokojne aj štyri hodiny. A to je dosť času na to, aby ste niekoho zaujali a chcel s vami spolupracovať. A pokiaľ dotyčného presvedčíte na drink alebo na obed, máte vyhraté.

Zdoláte svoj stres

Golf je hra, ktorá vám pomôže zbaviť sa stresu. Kým sa z vás stane zdatný golfista, a naučíte sa, ako a kedy používať golfové palice, musíte získať veľa praxe. A tá si vyžaduje hodnú dávku trpezlivosti. Pri pracovnom stretnutí navyše golf zamestná vašu myseľ a pohltí vás natoľko, že nebudete zmýšľať iba biznisovo. Budete viac uvoľnení, vďaka čomu sa zvýšia aj vaše šance, že investora či partnera presvedčíte o tom, že práve vy ste tá správna voľba.

Zblížite sa

Golf je dobrodružstvo. Čaká vás nádherná príroda, humorné situácie a zdravá súťaživosť. Nielenže si vybudujete s biznis partnerom akýsi vzťah, ale ktovie – možno sa aj spriatelíte.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.